Laitilassa jälleen diabeteskävely ja tapahtumapäivä

0
Vuoden 2019 diabeteskävely oli suosittu. Kävelyreitti on jälleen noin kahden kilometrin mittainen ja se kulkee Laitilan keskustassa.

Lions Club Untamoinen järjestää lauantaina 16.10. torilla tapahtuman, joka kulkee nimellä Hyvän päivän diabeteskävely.

Hyvän päivän diabeteskävely on tapahtuma, joka on Suomen Lions liiton suunnittelema valtakunnallinen teemapäivä. Diabetes on yksi nopeimmin kasvavista taudeista maailmassa ja tällä hetkellä se vaikuttaa 422 miljoonan ihmisen elämään taustasta, tulotasosta tai iästä riippumatta. Lapsetkin sairastavat diabetesta.

– Lioneina ja leoina me olemme sitoutuneet taistelemaan diabetesta vastaan, jotta parannamme ihmisten elämää, vahvistamme perheitä ja autamme paikkakuntia, sanoo LC Untamoisten kauden 2021-2022 presidentti Esa Nieminen.

Laitilassa järjestettävä toritapahtuma on suunnattu koko perheelle ja tapahtumaan toivotetaan kaikki tervetulleeksi.

Tapahtuma alkaa kello 11 avauksella ja alkujumpalla, jonka vetää Emilia Anderson. Diabeteskävelylle lähdetään klo 11.10. Kävelyreitti on noin kaksi kilometriä pitkä ja se kulkee Laitilan keskustassa. Kävelijöitä ohjaa LC Untamoisten lionit ja heidät tunnistaa helposti keltaisesta pukeutumisesta.

Klo 11:45 LC Untamoinen tarjoaa ilmaiset pullakahvit sekä mehua. Tarjoilusta torilla vastaa Untamoisten Ladyt. Laitilan Työterveys jakaa neuvoja ja esitteitä liittyen terveyteen, liikuntaan ja yleisesti kattavaa tietoa diabeteksesta ja lapsille ohjelmaa järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Untamoisten ladyt järjestävät torilla arpajaiset, johon voi osallistua ilmaiseksi.

– Haluamme haastaa Laitilan yritykset, yhdistykset ja muut tahot mukaan tapahtumaan ja kävelylenkille. Torille kannattaa ehdottomasti suunnata, vaikka itse kävelytapahtumaan ei osallistuisikaan, Esa Nieminen kutsuu.