Leffalippuja jakoon rokotuspisteeseen – Terveyskeskus toivoo yrityksiä mukaan kampanjaan Laitilan rokotekattavuuden nostamiseksi

0
Laitilan rokotekattavuus laahaa perässä erityisesti 20-30-vuotiaiden keskuudessa.

Laitila paistattelee maakunnan rankinglistan kärjessä ikävässä valossa. Laitilan rokotekattavuus on koko sairaanhoitopiirin matalin. Suurin huoli kaupungissa on 25– 29-vuotiaista, joista rokotteen on ottanut vasta 52 prosenttia.

– Luku on koko maakunnan alhaisin. Ohi heittämällä menevät Pöytyä, Marttila ja Oripää, ylilääkäri Tuuli Kuisma Laitilan terveyskeskuksesta kertoo.

Useimmissa Varsinais-Suomen kunnissa nuorten aikuisten rokotekattavuus on ylittänyt jo 70:n prosentin.

Terveyskeskuksessa on mietitty, mitä tilanteelle pitäisi tehdä. Pari viikkoa sitten nuorille ja nuorille aikuisille lähetettiin henkilökohtainen kutsu koronarokotteelle.

– Sen myötä tilanne koheni hieman, mutta vain hieman, Kuisma sanoo.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ei ole otettu käyttöön mitään lahjoitustempauksia rokotekattavuuden nostamiseksi, kuten esimerkiksi Kainuun sote on jakanut ämpäreitä rokotuspisteessä ja muualla Suomessa yrittäjät ovat tarjonneet kahvi- ja pitsalippuja rokotepisteissä jaettavaksi.

Nyt Laitilan terveyskeskus ja kaupunki ovat päättäneet haastaa yritykset mukaan kampanjaan nuorten ja nuorten aikuisten rokotekattavuuden nostamiseksi. Tarkoituksena on jakaa elokuvalippuja rokotukseen tulijoille. Laitilan Kino on lupautunut järjestämään tempausta varten ylimääräisen näytöksen.

– Nyt etsimme mukaan laitilalaisia yrityksiä, jotka lähtisivät sponsoroimaan elokuvalippuja, Kuisma sanoo. Mukaan on jo lupautunut muutama suuri yritys Laitilasta.

Mikäli yritys haluaa mukaan rokotekampanjaan, Kuisma pyytää ottamaan yhteyttä häneen tai kaupungin elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölään.