Lumikkien leirillä kisailtiin viihdyttävillä rasteilla

0
Tarpojat kokoamassa kupolitelttaa toisiinsa sidottuina.

Tinja Jalonen

Perjantaina 24. syyskuuta alkoi Lehtoniemen leirikeskukseen kerääntyä innokkaita partiolaisia. Laitilan Lumikkien lippukunnan järjestämä syysleiri PöllöTöllö oli juuri alkamassa.

Kaikkien leiriläisten ja johtajien saavuttua paikalle kokoonnuttiin lipunnostoon. Perjantaina ohjelmassa oli majoittumista, huonekavereiden etsimistä ja lakanoiden laittoa.

Kun kaikki olivat saaneet asetuttua aloilleen, oli iltapalan aika. Ruuan jälkeen alkoi illan ohjelma. Leirin TV-teeman mukaisesti katsottiin elokuva herkkujen kera. Katsottavana ollut Madagascar 3 oli kaikkien leiriläisten mieleen.

Lauantain PöllöTöllö kanavalla oli erilaisia ohjelmapisteitä, joissa leiriläiset mittelivät taitojaan toisiaan vastaan, eri ikäkausille sovelletuin vaikeusastein. Selviytyjissä leiriläiset pääsivät kokoamaan kupoliteltan. Sudenpennut saivat koota teltan ihan vapaasti, seikkailijat pariin sidottuna ja tarpojat niin, että koko ryhmä oli toisiinsa sidottuna.

Yhteistyötaidot tulivat hienosti testiin perustaitojen lisäksi. Tehtävänä oli myös sytyttää nuotio tulitikuilla tai tuluksilla, rakentaa palapeli sokkona sekä tasapainoilla pölkkyjen päällä mahdollisimman pitkään.

– Me tykättiin eniten siitä palapelin kokoamisesta sekä teltan pystyttämisestä, kertovat ensi kertaa leirille osallistuneet Iina Airola ja Jasmin.

Wipeoutissa taas kisailtiin siitä, mikä ryhmä saa nopeimmin täytettyä vesisaavin juoksemalla kylmään veteen hakemaan vettä eri kokoisilla astioilla. Mitä kauemmas uskalsi kahlata, sitä suuremman astian sai.

Kisailun jälkeen pääsi myös sup-lautailemaan, saunaan ja uimaan. Seikkailijoiden, Iida Hiekan, Elviira Uusikartanon ja Venla Jalosen mielestä wipeout oli hauskin rasti.

Illalla rastien kiertämisen jälkeen oli vuorossa iltaohjelmaa. Lähes kaikki olivat pukeutuneet iltaa varten joksikin tv- tai elokuvahahmoksi.

Salissa oli muun muassa Minioneja, Pahatar, Barbamama, Poliisipartio sekä pari Tanhupalloa ja Kultainen Venla viihde-sarjan palkintopysti. Ohjelmaa juonsi Helinä-keiju ja katsojia viihdyttivät leiriläisten mainoslaulut sekä näytelmät. Iltaohjelmassa paljastettiin myös päivän kisailujen voittajaryhmä.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen oli vuorossa tietokilpailu. Vastaan tuli kiperiä kysymyksiä, joita yritettiin kuumeisesti miettiä ryhmissä.

– Välillä kysymykset olivat todella haastavia, kertovat Ilona Mäkinen, Suvi Jalonen ja Linnea Lehtonen.

Tietokilpailun jälkeen julkistettiin tietokilpailun voittanut ryhmä. Vielä ennen kotiin lähtöä pidettiin tv-huutokauppa, jossa leiriläisten askartelemille televisioille etsittiin halukkaita kotiinviejiä. Leiri päättyi juhlavasti lipunlaskuun ja johtajien palkitsemiseen.

Milja Helkkula on yksi leirin järjestäjistä ja johtajista. Järjestäjän mukaan leirin suunnittelutyö oli melko aikaa vievää mutta palkitsevaa. Helkkulan mielestä leiri sujui onnistuneesti.