Mielikuvien virtaa esillä kirjastossa

0
Laitilan kirjastossa on esillä Mielikuvien virta -näyttely lokakuun ajan.

Laitilan kirjastossa lokakuun ajan esillä olevan Mielikuvien virta – näyttelyn on koonnut Kynnys ry:n maalausryhmän ohjaajana ja galleristina vuodesta 2003 toiminut Hilkka Huotari. Kynnys on vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Se työskentelee vammaisten henkilöiden yhdenvertaisten oikeuksien toteutumiseksi.

Kulttuuri näyttelee suurta osaa Kynnys ry:n toiminnassa.

– Kannustamme jäseniämme osallistumaan yhteiskuntaan niin taiteen tekijöinä kuin kokijoina, kertoo Huotari

Kynnys ry aloitti yhdessä maalaamisen 2003 vuoden alussa. – Olemme kokoontuneet siitä lähtien kerran viikossa maalaamaan.

Vuonna 2011 Kynnyksen toimistolle maalattiin suurikokoinen fresko ja saman mallin mukaan teos tehtiin, vielä suurempana, Turun yliopistolle. Hanke Sillanrakentajat oli osa Kulttuuripääkaupunki 2011 hanketta.

– Tähän näyttelyyn kokosin teokset Kynnys ry:n maalareilta. Joukossamme on akvarelli- ja öljyvärimaalareita, piirtäjiä, akryyli-, stucco-lustro-, Raffaello-stucco -maalareita ja veistäjiä. Olemme ryhmä erilaisia taiteen tekijöitä, joilla on luovuus hallussa.

Hilkka Huotari on toiminut Vammaisten Valtakunnallisen kuvataidenäyttelyn kuraattorina vuosina 2008–2014.

– Olen ollut alusta alkaen mukana luomassa verkostoa maahamme vammaisille taiteen tekijöille ja heidän taiteelleen. 2014 olin kuraattorina Unkarin tiede- ja kulttuurikeskuksessa Suomen osiossa yhdessä unkarilaisten vammaisten ja ei-vammaisten taiteilijoiden näyttelyssä. Tavoitteena oli luoda kansainvälisiä kontakteja eri maiden taiteilijoiden välille, ja löytää kaupallisia markkinoita Suomessa ja myös kansainvälisesti yhdessä ammattilaisten kanssa.

Turun Kynnyksen panos kulttuuriin on ollut merkittävää Suomessa. – Uskon, että yksilöllinen ohjaaminen jokaisen maalarin kohdalla on auttanut meitä pääsemään eteenpäin ja näin on voitu kasvattaa luottamusta omaan osaamiseen.

Laitilan kirjastossa on esillä 16 maalausta ja neljä veistosta 13 maalarilta ja yhdeltä kuvanveistäjältä. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–19, lauantaisin kello 10–15 ja arkipyhinä 10–15.

Korjattu 18.10. kello 12.15: Kuvatekstiin korjattu, että näyttely on kirjastossa, ei terveyskeskuksessa.