Pyhäranta ei halua osallistua Kaukolankodin saneeraukseen

0
Kaukolankodin vanhainkodin laitospaikat halutaan muuttaa tehostetun palveluasumisen paikoiksi. Kuva: Marttiina Sairanen

Laitilan kaupunginhallitus pyysi Kaukolankodin osakkailta eli Pyhärannan kunnalta ja Rauman kaupungilta lausuntoa Kaukolankodin tulevaisuudesta. Pyhärannan kunnanhallituksen lausunnon mukaan kunta ei sitoudu Kaukolankodin saneeraus- ja laajennuskustannuksiin. Lisäksi se uudistaa keväällä 2019 tekemänsä pyynnön, että Laitilan kaupunki lunastaa Pyhärannan osuuden Kaukolankodin rakennusten, irtaimiston ja tontin pysyväsä käyttöoikeudesta.

Lausuntopyynnön taustalla on Laitilan aikeet lisätä kunnallisia tehostetun palveluasumisen paikkoja. Tällä hetkellä Laitila harkitsee, pitäisikö Kaukolankoti saneerata tehostetun palveluasumisen yksiköksi vai rakentaa kokonaan uusi yksikkö. Lisäksi, mikäli uudisrakennus tehdään, vaihtoehtoina ovat rakentaminen omaan taseeseen ja rakentaminen vuokramallilla.

Sekä Laitilan tekninen valiokunta että sosiaali- ja terveysvaliokunta ovat kallistuneet vuokramallilla rakennettavan yksikön puoleen (Laitilan Sanomat 22.10.) .