Suulas uusi kauppias – Laitilalaisella yrittäjällä Jaakko Rantalalla kaksi R-kioskia

0
Laitilan R-kioskin uusi kauppias Jaakko Rantalalla on toinen kioski Uudessakaupungissa.

Laitilan R-kioskissa aloitti maanantaina uusi kauppias. Olisi vähättelyä sanoa, että Laitila on kauppiaalle tuttu paikka. Hän on nimittäin syntyperäinen laitilalainen, joka ei ole koskaan asunut muualla.

Jaakko Rantala kuvailee itseään aika suulaaksi kauppiaaksi.

– Olen ollut aina hiukan erilainen asiakaspalvelija. Tykkään todella paljon puhua ihmisten kanssa. Hiukan huumoripohjalla mennään. Se on aika harvoin, kun ollaan ihan vakavalla naamalla, Rantala kertoo.

Rantalasta tuli R-kioskikauppias jo kesäkuussa, kun hän otti hoitoonsa Uudenkaupungin Ketunkalliolla sijaitsevan kioskin.

– Sitten kun tähän Laitilan kioskiin tuli kauppiashaku, heitin vitsillä aluepäällikölle, että pitäisikö. Hän oli sitä mieltä, että mikä ettei.

Rantala on aina pitänyt kovasti asiakaspalvelutyöstä, jota hän on tehnyt työskennellessään Vakka-Suomen Varaosakeskuksessa myyjänä. Välissä hän työskenteli Pilkingtonin lasitehtaalla, mutta olkapään alkaessa vihoitella, piti keksiä muuta.

Kun Ketunkallion R-kioskille etsittiin kauppiasta, Rantala päätti tarttua tilaisuuteen.

– Olen aina tykännyt puhella ihmisten kanssa, joten siitä se ajatus sitten lähti.

Kauppiasura Uudessakaupungissa on alkanut hienosti.

– Hienoa hypätä mukaan, kun edeltävä kauppias oli hoitanut hommia niin hienosti. Kioskilla on paljon tuttuja vakioasiakkaita.

Uudessakaupungissa Rantalalla on kaksi vakituista työntekijää ja heidän lisäkseen pari tarvittaessa töihin pyydettävää. Laitilan kioskiin jää yksi vakituinen työntekijä ja lisäksi Rantala kertoo löytäneensä yhden tarvittaessa töihin tulevan.

Kioskien ja pienten kauppojen kilpailuvaltteja ovat muun muassa hyvä sijainti, asioinnin helppous ja hyvä palvelu. Rantala kertoo, että R-kioskiketju pyrkii Suomen suurimmaksi aamupalaketjuksi. R-kioskien myydyimpiä tuotteita ovatkin erilaiset helposti mukaan otettavat eväät ja juomat.

– Kahvia meillä menee todella paljon. Se on aina tuoretta ja siihen kylkeen otetaan yleensä joku leipä tai pulla.

Uuden kauppiaan myötä Laitilan kioskissa puhaltavat uudet tuulet, mutta millaiset, sitä Rantala ei vielä kerro.

– Ainakin myymälää tullaan uudistamaan, hän kuitenkin paljastaa.