Syyskuu oli pilvipoudan sävyttämä

0
Eero Setälän tilastot kertovat lämpömittarin nousseen jopa 21 asteeseen kuun lämpimimpänä päivänä.

Syyskuu oli koko maassa tavanomaista viileämpi, kertoo Ilmatieteen laitos. Laitilassa lämpötilat vaihtelivat runsaasti, sillä kuun ylin lämpötila oli 21 astetta ja alin -3 astetta pakkasella. Haukan kylässä lämpötilaa ja sademäärää mittaavan Eero Setälän tilastojen mukaan kokonaisuudessaan Laitilan kuukauden keskilämpötila oli hieman tavanomaista kylmempi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sademäärät jäivät suuressa osassa maata selvästi pitkän ajan keskiarvosta. Näin myös Laitliassa, jossa satoi yhteensä 39 millimetriä, kun keskimäärin Laitilassa sataa syyskuussa 59 millimetriä.

Ensilumi satoi kuukauden puolivälissä ensimmäiseksi Sallan Värriötunturille. Auringonpaistetunteja kertyi syyskuussa pääsääntöisesti 10–30 prosenttia keskiarvoa vähemmän, joten kuukausi oli pilvipoudan sävyttämä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.