Työtä, joka ei tunnu työltä – Anna-Kaisa Kivistö on tyytyväinen, että lähti yrittäjäksi

0
Anna-Kaisa Kivistö sanoo, ettei ole koskaan katunut yrittäjäksi ryhtymistä.

– Tulen käymään taas, miesasiakas lupaa kauppias Anna-Kaisa Kivistölle.

Mies poistuu Laitilan Sisustuspisteestä ostos mukanaan. Tilanne paljastaa hyvin, miksi vasta neljä vuotta yrittäjänä toiminut Anna-Kaisa Kivistö on jo laajentamassa liikettä. Sisustuspiste on nopeasti saavuttanut laajan asiakaskunnan ja uusia asiakkaita tulee jatkuvasti.

Kivistö hymyilee tyytyväisenä.

– Muistan kuinka takavuosina hirvitti, kun yksi yrittäjä sanoi, ettei yrittäjällä ole työaikoja. Silloin mietin, että yrittäjähän on aina töissä. Nyt ymmärrän paremmin, mitä hän tarkoitti. Yrittäjänä työ ei tunnu työltä. Nautin niin tästä kaikesta.

Sisustuspiste muuttaa alkuvuodesta parisataa neliötä isompaan liiketilaan Ilomäentielle huonekaluliike Rinteelän entisiin tiloihin.

– Olen kysynnän mukaan laajentanut tuotevalikoimaa koko neljän vuoden ajan, nyt tilat tulevat vastaan, siksi muutto on edessä.

Anna-Kaisa Kivistö lähti yrittäjäksi vain 26-vuotiaana. Hän oli opiskellut sisustusartesaaniksi ja työskenteli kuutisen vuotta toisessa sisustusliikkeessä. Äitiyslomalla hän sai ajatuksen oman liikkeen perustamisesta ja yrittäjänä toimiva puoliso Petri Isotupa kannusti häntä toteuttamaan idean.

– En ollut koskaan haaveillut omasta yrityksestä, mutta päivääkään en ole katunut, että lähdin tähän.

Yrittäjän mottona on, että ei pidä pelätä epäonnistumisia, vaan keskittyä siihen, missä voi onnistua. Motto sopii kaikkiin tilanteisiin elämässä.

Sisustuspisteen kivijalkaliike on vain osa liiketoimintaa, yritys tarjoaa myös pintamateriaalien hankkijalle sisustussuunnittelupalvelun.

– Parasta tässä työssä ovat asiakkaat. Kun löytää oikeat materiaalit ja asiakas ilahtuu, se tuntuu hyvältä. Rakastan tätä työtä. En tiedä, mitä muuta edes voisin tehdä, Kivistö sanoo.

Alalla tulee eteen koko ajan uutta. Nyt nousussa ovat esimerkiksi hiilineutraalit sisustusmateriaalit.

Sisustustrendit vaihtuvat yhä nopeammin, toisaalta kaikki on tavallaan trendikästä. Sisustamisessa pyritään yhä enemmän persoonalliseen tyyliin. Sitä Kivistö suosittelee myös asiakkailleen, että tekee omasta kodista omannäköisen. Se on aikaa kestävin ratkaisu ja sellaisessa kodissa myös viihtyy parhaiten.

Television sisustusohjelmissa tehdään suuria ja kalliita saneerauksia. Pienemmälläkin budjetilla voi uudistaa kotia.

– Jos vaihtaa tekstiilejä, vetimiä ja esimerkiksi pöytätasoja, niin se jo raikastaa kodin ilmettä, Kivistö antaa vinkin.

Hän on päässyt suunnittelemaan hyvin erilaisia kohteita, uusia ja saneerattavia, isoja ja pieniä. Erityisen kutkuttavaa oli suunnitella sisustusta rintamamiestaloon, josta haluttiin värikäs.

– Se haastoi mukavasti, kun värejä käytettiin paljon ja silti kotiin piti saada yhtenäinen linja.

Vaikka työ kivaa onkin, Anna-Kaisa pyrkii lopettamaan työpäivät aina viideltä ja pitää mahdollisuuksien mukaan joka toisen viikonlopun kokonaan vapaata. Perheelle pitää jäädä aikaa. Puolison lisäksi perheeseen kuuluu nyt 4-vuotias Linnea-tytär.

– Olen aiemmin harrastanut ratsastamista, mutta se on nyt tällä hetkellä katkolla. Sen sijaan lenkkeilen. Karaan tuolla yökyöpelinä, kun Linnea on jo nukkumassa, hän kertoo hymyillen.

Kahden yrittäjän kotitaloudessa on mietittävä välillä tarkkaankin ajankäyttöä.

– Onneksi meillä on hyvä tukiverkosto, paljon ihania ihmisiä ympärillä.

Yritysympyröit-sarjassa yrittäjä haastaa seuraavan haastateltavan sarjaan. Anna-Kaisa Kivistön juttusarjaan haastoi Eero Hurme Varppelasta.