Varttuneen väen viikko vetää väkeä

0
Eero Luoma ja Riitta-Liisa Luoma saavat digiopastusta lukiolaisilta Emma Juutilta ja Heta Harikkalalta.

Varttuneen väen viikkoa vietetään Laitilassa viidettä kertaa. Ohjelmat alkoivat maanantaina ja päättyvät tänään perjantaina viikon päätapahtumaan Laitilan Urheilutalolla.

Tämän vuoden teema, Luonto antaa voimaa, toteutuu jollain tavalla kaikissa tapahtumissa. Kirjastossa arvuuteltiin videokuvista, mistä eri Laitilan luontokohteesta mikin otos on kuvattu.

Viikon ohjelman järjestävät Laitilan kaupunki ja Vanhaintuki ry.

– Nämä tapahtumat ovat kaikille avoimet, huomauttaa tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa mukana ollut Petra Vuorio.

Tiistain tapahtumaan Laitilan kirjastossa osallistui parikymmentä virkeää eläkeläistä. Ensimmäiseksi liikuttiin kirjahyllyjen välisellä aukiolla. Musiikin tahtiin tapahtuvaa voimistelua ohjasi vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

– Laitilassa on joka päivä liikuntatapahtumia. Kaikenlaista laidasta laitaan, vesijumpasta tuolijumppaan ja äijäjoogasta tanssiin, sanoo Emilia Andersson.

Muistikoordinaattori Susanna Jalava keskusteli omassa pehmeitten tuolien nurkkauksessaan kävijöitten kanssa ja esitteli heille toimintaansa.

Kirjastossa oli senioreille tarjolla myös digi-opastusta. Sitä antoivat lukiolaiset Heta Harikkala ja Emma Juuti.

– Hienoa on se, kun joku järjestää. Tarkoitus on osallistua koko viikon ajan kaikkiin tapahtumiin, sanoo 85-vuotias Eero Luoma.

Kirjastovirkailija Tiina Pusa tarjosi mahdollisuuden kokeilla kehräämistä. Hän on vasta vuosi sitten itsekin opetellut kehräämään.

– YouTubesta löytyy hyviä opetusvideoita, sanoo vaatimaton Tiina Pusa.

Päätapahtumassa tänään kello 13 urheilutalolla on haitariesitys, istumatanssit sekä Pepe Enrothin konsertti. Lopuksi on kahvit ja arvonta.

– Urheilutalolle on esteetön pääsy. Sinne on rakennettu uudet rampit, kertoo tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa mukana ollut Hanna Raiskinmäki.