Vertaistapahtuma huimauksesta kärsiville

0
Korvaperäisestä huimauksesta kärsiville on tarjolla vertaistukea. Arkistokuva: Riitta Salmi

Uudenkaupungin ja Laitilan seudulla asuvia Menieren taudista tai muusta korvaperäisestä huimauksesta kärsiviä henkilöitä toivotetaan tervetulleiksi tilaisuuteen kuulemaan, miten muut samasta taudista tai samoista oireista kärsivät ovat selvinneet. Tilaisuus on ensi viikon torstaina 21. lokakuuta kello 18–20 Kräkin talossa osoitteessa Koulukatu 7. Halutessasi voit kertoa omia kokemuksia Menieren taudista tai sisäkorvaperäisestä huimauksesta.

Menieren tauti on sisäkorvan tauti, jonka yleisimmät oireet ovat kiertohuimaus, tinnitus, korvien tukkoisuus ja kuulonalenema. Tauti voi jatkua pitkään ennen diagnoosin saamista.

Taudin kuva vaihtelee melkoisesti, ei ole kahta täysin samanlaista Menieren tautia sairastavaa henkilöä. Tautiin ei ole vielä löytynyt parantavaa hoitoa, mutta taudin oireita voidaan hoitaa ruokavaliolla ja lääkkeillä.

Tilaisuuden järjestäjä on Varsinais-Suomen Meniere-yhdistys ry. ja tilaisuuteen osallistuu yhdistyksen vastuu- ja vertaistukihenkilöitä. Lisätietoja tilaisuudesta antaa Lars-Runar Knuts, pj@suomenmeniereliitto.fi, puh 044 976 5320