Vuosinäyttelyssä esillä fantasiaa ja realismia

0
Taideyhdistyksen vuosinäyttelyä rakennettiin torstaina kovalla tohinalla. Veistostaidetta asettelemassa paikoilleen yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Perhe. Etualalla Markus Kotirannan maalauksia.

Maija Ala-Jääski

Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa on esillä perinteinen Vakka-Suomen Taideyhdistyksen vuosinäyttely. Mukana on ennätysmäärä teoksia ja tekijöitä.

– Näyttelyn jurytuksesta vastasi tällä kertaa uusikaupunkilainen sisällöntuottaja Päivi Sappinen, ja hän halusi että mukaan otetaan kaikki esitetyt työt. Aina tämä ei ole mahdollista esimerkiksi tilan puutteen takia, mutta nyt teoksista valtaosa oli kooltaan aika pieniä, joten Crusellin näyttelytila riittää juuri ja juuri, kertoi taideyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Perhe .

Näyttelyyn osallistuu 37 yhdistyksen jäsentä ja he ovat tuoneet Cruselliin esille noin 121 teosta. Mukana on niin maalauksia, veistoksia kuin valokuvia.

– Teosten suuri määrä kertonee myös siitä että näin koronavuotena ihmisillä on ollut aiempaa enemmän aikaa taideharrastuksille, pohti pyhärantalainen Perhe.

Erityisen iloinen Jorma Perhe on siitä, että tälläkin kertaa näyttely pääsee esittelemään yhdistyksen uusia jäseniä ja uusia taiteen tekijöitä.

– Vakka-Suomen Taideyhdistykseen on vuoden aikana liittynyt seitsemän uutta jäsentä ilman sen suurempaa jäsenhankintaa. Täytyy olla tyytyväinen siitä miten yhdistyksen jäsenmäärä kehittyy vuosi vuodelta suuremmaksi, pohti Perhe.

Varsinaista tiukkaa teemaa ei vuosinäyttelyllä ole.

– Yhdistyksen hallituksen kanssa päätimme näyttelyn otsikoksi ”Fantasiaa ja realismia”. Näistä fantasia on tällä kertaa puhuttanut tekijöitä enemmän, pohti Jorma Perhe.

Vakka-Suomen Taideyhdistyksen vuosinäyttely Uudenkaupungin kulttuurikeskus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-16 ja sunnuntaisin kello 12-16 aina 2. marraskuuta asti.​