Yökukkujien unelmatapahtuma

0
Triinin ja Senjan mielestä tapahtuma oli kivan erilaista tekemistä syyslomalle.

Tinja Jalonen

Maanantai kello 20.00 – tiistai kello 8.00 järjestettiin nuorisotalolla yläastelaisille yönuokkari, jonka ideana oli nimensä mukaan valvoa läpi yön. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Laitilan nuorisotoimi sekä nuorisovaltuusto.

Yönuokkarin kaltaista tapahtumaa oli toivottu lukuisia kertoja, ja nyt löytyi sopiva tilaisuus ja halukkaita valvojia. Nuorisotoimen puolesta paikalla olivat Siiri Suhonen ja Jennika Vataja ja nuorisovaltuustosta Valtteri Valtonen sekä Maija Tiihonen .

Kymmenen aikaan illalla nuorten jo asetuttua aloilleen nuorisotalolle tunnelma oli hyvin innostunut. Nuoret olivat kerääntyneet keittiön pöydän ympärille ja ilmapiiri oli lämmin.

Hyväntuulinen jutustelu sekä nauru kaikuivat nuokkarin seinillä. Ilmassa oli aistittavissa myös pientä jännitystä siitä, pysyykö koko yön hereillä.

– Meillä on ohjelmassa leffojen katselua, halloween-aiheinen bingo, kokkailua sekä vapaata oleilua, kertoi ohjaaja Siiri Suhonen.

Seitsemäsluokkalaiset Senja Suojanen ja Triin Tiits osallistuivat yönuokkari-tapahtumaan, koska he halusivat jotakin erilaista tekemistä syyslomalle. Tytöt uskoivat pystyvänsä helposti valvomaan koko yön, sillä he olivat aikaisemminkin pystyneet siihen.

– Paras taktiikka pysyä hereillä on juoda kahvia, tytöt toteavat yhteen ääneen.

Valtteri Valtonen ja Maija Tiihonen olivat ohjaajina nuorisovaltuuston puolesta. Maijaa pyydettiin Nuvan kautta ohjaajaksi, ja Valtteri tuli ilmoittautumisen kautta.

He kertoivat, että yönuokkaria on odotettu jo lähes kolme vuotta ja nyt se vihdoin järjestettiin.

– Mun mielestä Laitilan nuorisotoimi hoitaa kaikki jutut tosi hyvin ja järjestää aina kaikkea tekemistä, kertoo paljon nuokkarin toimintaan osallistunut Maija.

Valtteri ja Maija uskovat molemmat, että ainakin pari nuorta tulee nukahtamaan yön aikana.

– Paras tekniikka on pysyä koko ajan liikkeessä ja syödä paljon sokeria, he tiivistävät.

Leffoista nuoret valitsivat teemaksi kauhuleffat. He aloittivat katsomaan Menetetyt sielut -elokuvaa, mutta se ei ollut heidän mieleensä tarpeeksi kiinnostava. He kävivät myös pienillä happihyppelyillä kuutamon valossa ohjaajien valvomana.

Elokuvat alkoivat taas houkutella ja katsottavaksi valikoitui Countdown . Sen kaikki jaksoivat katsoa loppuun asti.

Yön aikana pelattiin biljardia, pingistä sekä pöytäjalkapalloa, leivottiin mokkapaloja, askarreltiin heijastimia ja sai osallistua Halloween-bingoon, jokainen omien kiinnostustensa mukaan.

Aamulla nuokkarin tunnelma oli melko väsynyt ja muutama nuori oli aivan kuin transsissa. Kaikki olivat kuitenkin tyytyväisiä tapahtumaan ja osallistuisivat uudestaankin.

Nuorilla oli myös mahdollisuus nukkua neljästä kuuteen. Ohjaaja Valtteri Valtonen kertoi yön menneen loistavasti.

– Me kuunneltiin musiikkia ja katottiin leffoja ja mä pelasin biljardia ja lakkasin muiden kynsiä, hän kertoo.

Ilona Mäkisen ja Linnea Lehtosen mielestä kivointa oli leffan katsominen sekä syöminen. Tarjolla oli leipää, smoothieta sekä tyttöjen leipomia mokkapaloja.

– Neljän jälkeen alkoi vähän väsyttää, Ilona kertoo.

Jos samanlainen tilaisuus tarjoutuisi uudestaan, tytöt joisivat enemmän kahvia pysyäkseen virkeämpinä.