Ystävyyden verkko tarttuu kiusaamiseen

0
Ystävyyden verkossa on lappusia, joissa muistutetaan muun muassa, että kaveri on reilu ja että ystävät eivät kiusaa.

Iltapäiväkerholaiset ovat askarrelleet Kappelimäen koulun Eurantien viereiseen aitaan neulegraffitin, Ystävyyden verkon.

– Tämä ystävyyden verkko on muistuttamassa meitä kaikkia, niin aikuisia kuin lapsia, koulun väkeä kuin muitakin, ettei kiusaaminen ole sallittua ja siihen tulee välittömästi puuttua, jos sellaista havaitsemme, Kappelimäen koulussa koulunkäynninohjaajana työskentelevä Salla Maantila kertoo.

Oppilaat virkkailivat hiirenhäntiä ja pyörittivät nyörejä, joista teos sitten koottiin.

– Kävin kaikki iltapäiväkerhoryhmät läpi ja juttelimme oppilaiden kanssa ystävyydestä ja siitä millainen kiva kaveri on.

Oppilaiden näkemyksistä kirjoitettiin parhaat palat Ystävyyden verkkoon.

– Näitä lappuja teki myös pari koululuokkaa. Ystävyyden verkkoamme oli pujottelemassa osa iltapäiväkerhojen lapsista. He saivat leikkiä ystävyysleikin ja kertoa mietteitä ystävyydestä.

Maantila kiittelee iltapäiväkerhojen ohjaajia ja lapsia, jotka lähtivät innokkaasti työn touhuun.

– Tämä työ on herättänyt paljon mielenkiintoa ja hyviä keskusteluja pienissä oppilaissa välituntisin ja muistuttaa meitä ihan jokaista, että ketään ei kiusata.

Vastaavia neulegraffiteja on tehty useassa Varsinais-Suomen kunnassa. Neulegraffitit ovat ammattiliitto JHL:n Varsinais-Suomen koulunkäynninohjaajien verkoston tempaus koulukiusaamista vastaan.

– Iso kiitos kuuluu ihan jokaiselle lapselle ja aikuiselle, jotka mukana jollain tapaa olivat, Salla Maantila kiittelee.