50-vuotias Varsinais-Suomen Kansanmusiikkiyhdistys soi konserttina Yläneellä – Mukana myös Laitilan pelimannit

0
Laitilan Pelimannit esiintyvät ahkerasti. Arkistokuva: Timo Yli-Nokari

Varsinais-Suomen Kansanmusiikkiyhdistyksen syntysanat lausuttiin Naantalin Kuparivuoren koululla 24.10.1971. Kansanmusiikki oli noussut suosioon ja valloitti varsinaissuomalaisetkin 1970-luvun alussa. Alettiin muistella ja nuotintaa vanhoja kappaleita samalla, kun halu tehdä yhteistyötä eri ryhmien ja soittajien välillä nosti päätään.

50-vuotiaan yhdistyksen toimintaan on mahtunut niin konserttien ja tapahtumien järjestämistä ympäri maakuntaa, nuottikirjojen julkaisua kuin festivaalitunnelmaakin. Yhä yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja laajentaa maakunnan kansanmusiikin harrastusta ja harrastajien keskinäistä yhteistoimintaa.

Tälle syksylle suunniteltu 50-vuotisjuhlailta jäi koronan vuoksi juhlimatta, mutta tulevana sunnuntaina 28. marraskuuta Yläneen yhtenäiskoulun juhlasalissa raikuu kuitenkin pelimannimaisen rento juhlakonsertti. Varsinais-Suomen kansanmusiikkiyhdistys järjestää konsertin yhteistyössä Yläneen pelimannien kanssa.

Kello 14 alkavassa konsertissa esiintyvät ainakin Yläneen pelimannit, Ämpärporin pelimannit Uudestakaupungista, Laitilan pelimannit, Someron pelimannit, Naantalin pelimannit, Kootut Teokset Turusta, Turun 2-riviset, Ämmät Äänessä Loimaalta, ja Ilmari Hunsa. Lisäksi kuullaan Cajun-musiikkia ja pelimannien yhteissoittoa.

Lippuja konserttiin myydään ovelta. Lipun hintaan sisältyy kahvitus. Konserttia edeltää yhdistyksen vuosikokous. Konserttiin osallistuvilta yli 16-vuotiailta tarkistetaan koronapassi.