Gallup aluevaaleista: Laitilalaisten ehdokkaiden läpimeno pohdituttaa

0
Katriina Kaitila-Karttunen

Jussi Vaajasaari

Laitilan Sanomat kyseli paikallisilta ihmisiltä, mitä ajatuksia tammikuussa järjestettävät aluevaalit herättävät.

Katriina Kaitila-Karttunen

– Iso kysymys tulee olemaan äänestysaktiivisuus. Monille pienet yksityiskohdat ovat vielä epäselviä. Alue käsittää monia Laitilaa suurempia, ja monet niistä ovat Turun välittömässä läheisyydessä. Ne myöskin katsovat jo kuuluvansa TYKSin välittömään piiriin. Tietysti kauempanakin sijaitsevat saavat äänensä kuuluville, jos edustajia on useita, ja he ovat ”äänekkäitä”. Todella tärkeätä olisi mahdollisimman monen osallistuminen äänestämiseen. Aktiivisuus on jatkoa ajatellen paikkakunnan etu. Se on ainoa tapa vaikuttaa asiaan.

Mauri Lehto

– Maakunnassa pitäisi olla aktiivinen ja äänestää muita kuin turkulaisia ehdokkaita, jotta Turun tauti ei leviäisi: Funikulaari, Logomon kävelysilta ja Turun terveysasemien pitkät jonot, aivan jotain muuta kuin esimerkiksi Laitilassa. Edustajan saaminen maakuntavaltuustoon on laitilalaisten äänestäjien aktiivisuuden varassa. Minulla puolue on selvillä.

Juha Kylänpää

– Miksi yleensä on aluevaalit, kun sote-alueet olisi voitu hoitaa ilman uutta organisaatiota – sairaanhoitopiireillähän on jo luottamusmiehet. Pieniltä paikkakunnilta on mahdotonta saada edustajia. Äänestän aina kaikissa vaaleissa – jos ei äänestä, ei voi motkottaa.

Veera Kiveinen

– Aiheesta sinänsä on vaikea olla mitään mieltä, koska kovinkaan paljoa vaaleista ei ole tietoa ollut ainakaan tiedotusvälineissä. Vaalit on toki tärkeät, koska valitut ihmiset niistä hyvinvointialueiden asioista päättävät. Toivon, että laitilalaisia tulee valituksi! En ole valinnut ehdokasta, rehellisesti sanottuna en edes tiedä ehdolla olevia. Mahdollisesti alkavat tehdä vaalityötä vasta joulukuussa.

Roni Virtanen

– En ole paljoa kuullut enkä lukenut aluevaaleista. Tiedän niistä hyvin vähän. Ikätoverini tuskin tietävät vaaleista niinkään paljon. Äänestysprosentti jää näissä vaaleissa varmasti alhaiseksi. Tuskin kukaan laitilalainen pääsee läpi. Ehken äänestä näissä vaaleissa.