Huumausainevalvonnassa suuri määrä ekstaasia poliisin haltuun

1
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti huumausaineiden katukauppaa ja verkon myyntipaikoilla tapahtuvaa huumausaineiden välitystoimintaa.

Lounais-Suomen poliisin huumevalvonnassa jäi viikon aikana kiinni yhteensä 31 rikoksesta epäiltyä. Kirjattuja huumausaineen käyttörikoksia oli 27 ja huumausainerikoksia 9 kappaletta. Törkeitä huumausainerikoksia kirjattiin kaksi.

Valvonnan yhteydessä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa takavarikoitiin muun muassa marihuanaa, metamfetamiinia, kannabiskasveja ja pieni määrä huumaavia lääkeaineita.

– Merkittävin takavarikko oli yli 400 ekstaasitablettia, kertoo ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi kohdentaa valvontaansa muun muassa kansalaisten vinkkien perusteella. Lounais-Suomen poliisi saa huumausainerikollisuudesta viikoittain useita vihjeitä.

– Usein vinkki lähetetään esimerkiksi rappukäytävässä leijailevan hajun perusteella. Kansalaisten antamat vinkit ovat merkittävässä osassa rikosten paljastamisessa. On siis tärkeää ilmoittaa poliisille aina epäilystään, Aro-Heinilä toteaa.

Vihjeitä kaikesta rikollisesta toiminnasta voi lähettää Lounais-Suomen poliisille osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi. Verkossa tapahtuvasta huumekaupasta voit jättää poliisille nettivinkin. Akuutissa tilanteessa on soitettava hätänumeroon 112.

Huumausainerikollisuuden katukauppaan ja välitystoimintaan puuttuminen on yksi merkittävä osa huumausainerikollisuuden torjuntaa. Huumausaineiden käyttö näkyy paljon yleisessä järjestyksessä ja turvallisuudessa ja siten myös poliisin arkityössä.

Poliisi tekee ennalta estävää työtä huumeiden käytön ja sen lieveilmiöiden vähentämiseksi ja ohjaa huumeidenkäyttäjiä myös hoitoon.

– Hoitoonohjaus on merkittävässä osassa huumerikollisuudentorjunnassa. Koska käyttäjien hoitoonohjaus rajoittaa myös huumausaineiden kysyntää, voi se olla joissakin tapauksissa huomattavasti tehokkaampaa kuin rangaistus, Aro-Heinilä sanoo.

1 KOMMENTTI

  1. kyllä’ on niin järkyttävää tämä huume touhu miksei viina riitä kyllä ennen on riittänyt minä en huumetta tarvitse se on turhuutta eikä minua varten. jos ei järki päätä pakota niin ei huumetta oteta

Kommenttien lisääminen on estetty.