Jääkiekko: Väsymys romahdutti Jyskeen viimeisessä erässä

0
Laitilan jäähallissa nähtiin viikonloppuna kova kärkikamppailu, jossa riitti jännitettävää. Arkistokuva

Se oli niin lähellä, nimittäin sarjakärjen teilaaminen kotikentällä. Kun Oskari Laine pisti limpun pömpeliin 15 minuuttia ennen loppua Jyri Aulinin syötöstä, oli tilanne jo niin turvallisen tuntuinen 5–2. Tämän jälkeen urheilun ihana, ja samalla niin julma ennalta-arvaamattomuus antoi muistutuksen ja vierasjoukkue VG-62 teki viidessä minuutissa kolme maalia nousten tasoihin.

Kamppailu venyi jatkoajalle, jossa maaleja ei nähty. Jyske joutui alivoimalle runsaaksi minuutiksi lopussa mutta pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Voittomaalikilpailusta tuli maalivahtien näytös.

Ukkoa kävi kokeilemassa niin paljon, että liekö päävalmentaja Pasi Saarela jo hakenut varusteitaan valmiiksi kopista. Niin pitkälle ei kuitenkaan menty, VG:n seitsemäs laukoja onnistui ja isompi pistepotti karkasi vieraille lopputuloksen ollessa 5–6.

Kovatempoinen peli sarjan ykköstä vastaan 12 pelaajalla oli kova koettelemus. Kolmannessa erässä kuntotekijät vain tulivat vastaan.

Koronahässäkkä joukkueen ympärillä sekoitti arkiviikon treenit, ja testitulosten odottelun takia pelaajia oli poissa. Näiden tietojen valossa joukkueen pelisuoritus oli erinomainen.

– Erätauolla porukkaa makasi pukukopin lattialla, ja vaihtoaitiossa jotkut eivät jaksaneet mennä heti kentälle. Kun on näin kova joukkue vastassa ja näin vähän pelaajia niin pakko sen on näkyä, pääkoutsi Saarela puolusti omiaan.

Jyske ei ollut pelikellon käydessä hetkeäkään tappioasemassa. Siksi yhden sarjapisteen saaminen maistui kaikesta huolimatta hiukan happamalta. Jyri Aulin (Toni Riekko) soitteli alkutahdit viiden peliminuutin kohdalla ja 2–1 osuman laukoi Artturi Tuuren syötöstä Aleksi Valla.

Toinen erä oli isäntien. Valla (Niko Peltonen, Jasper Raula) napautti pelin 3–1:een, ja kolme minuuttia myöhemmin Jani Kiiski operoi 4–1 maalin Aulinin syötellessä.

Voittolaukauskisassa ensimmäinen onnistuja oli yritys numero 14. Jyskeeltä seitsemän pelaajaa veti vesiperän.

–Kyllä siellä oli hyviäkin yrityksiä mukana, Saarela muistutti.

Jyske on nyt jaetulla kakkossijalla Paimion Hakan kanssa. Ja sopivasti kyseinen joukkue on myös seuraava vastustaja. Jyske matkustaa Paimioon lauantaina.