Jyske ringette taisteli pienellä porukalla – Viikonlopun tuloksena voitto ja tappio

0
Terasa Tapani laukoi lauantaina kauempaa ja sai tehtyä kaksi maalia.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naiset jatkoivat ringeten SM-sarjassa viime viikonloppuna pelejään pienen tauon jälkeen. Lauantaina kotona joukkue voitti jännittävien hetkien jälkeen Helsinki Ringette niukasti maalein 5–4.

Sunnuntaina Jyske kävi Raisiossa RNK:n vieraana. Siellä kotijoukkue vei pelin Susanna Tapanin (3+2) avustuksella tuloksella 6–3.

Tilapäisapu Anne Pohjola ei enää ollut Jyskeen mukana, vaan hän jatkaa pelejään Lapinlahdella Ykkösringetessä. Viikonlopun peleihin Jyske lähti muutoinkin ohuella rosterilla, sillä sairastelujen takia kokoon saatiin kahden maalivahdin lisäksi vain 11 kenttäpelaajaa.

– Eipä ollut ylimääräisiä pelaajia, mutta hyvin naiset jaksoivat pelata, kehui Jyskeen valmentajista Sirpa Karkkonen.

Suppeasta kokoonpanosta ja runsaista jäähyistä johtuen peli oli aika rikkonainen. Myös ottelun loppuvaiheessa, kun Helsinki Ringette yritti kovasti punnertaa tasoihin, ei laitilalaisilla tahtonut rinkula pysyä hallussa ja harhasyöttöjäkin tuli paljon.

– Jäähyjä tulee, kun ollaan vastustajaa vähän jäljessä tilanteissa. Välillä oli kyllä aika sirkus meneillään ja meiltä uupui maltti, Karkkonen näki.

– Rinkula vähän poltteli.

Mutta voitto lauantaina saatiin, ja se miellytti myös kaksi maalia tehnyttä Teresa Tapania.

– Minun maalini tulivat vähän tuurilla, Tapani vähätteli.

– Minulle on aina sanottu, että vetäisin kauempaa. Nyt sitten vedin ja ne upposivat maaliin.

Lauantaina kahteen maaliin ylsi myös Taru Yli-Kaila (2+1).

Sunnuntaina Jyskeen parhaat tehopisteet keräsi kapteeni Fanni Elo (2+1). Lotta Ylitalo sai kokoon tehopisteet 1+1.

– Alotettiin peli hyvällä jalalla ja saatiin onnistumisia. Mutta renkaallinen varmuus puuttui, ja vastustaja käytti tilanteet hyväkseen, tiivisti sunnuntaisen pelin Ylitalo.

Omasta osumastaan hän totesi:

– Täydellisestä syötöstä on helppo laittaa tyhjiin.

Tuosta syötöstä vastasi Fanni Elo.

Ensi viikonloppuna ei Jyskeen tarvitse reissata, sillä vuorossa on kaksi kotipeliä. Lauantaina vieraaksi saapuu Lahti ja sunnuntaina jatketaan Blue Ringsiä vastaan.

Kymmenen kierroksen jälkeen Nokia, Espoo ja Raisio ovat kärjessä 15 pisteellä ja kahden pisteen päässä vaanivat Jyske ja Helsinki.