Jyske runkosarjan neljänneksi – Ringettepelit jatkuvat kahden viikon tauon jälkeen

0
Arkistokuva

Ari Anteroinen

Naisten ringeten SM-sarjassa saatiin viikonloppuna 14 ottelua sisältänyt runkosarja päätökseen. Sarjanousija Laitilan Jyske keräsi viikonloppuna vielä kaksi pistettä yltäen hienosti sijalle neljä.

Kärkikolmikko Nokia, Helsinki ja Espoo saivat kokoon kaikki 21 pistettä Jyskeen kerätessä pisteitä 17. Se on piste enemmän kuin loppukierroksilla kompuroineella Raisiolla. Kuuden joukkueen SM-jatkosarjaan pääsi mukaan myös Lahti.

Pelit jatkuvat parin viikon tauon jälkeen joulukuun toisella viikolla. Ottelupäivät ja -ohjelma tarkentuvat lähiaikoina. SM-jatkosarjaan joukkueet saavat lähtöpisteitä runkosarjasijoutusten perusteella yhdestä kuuteen.

Jatkosarjan jälkeen kauden päättävät play off -pelit neljän parhaan joukkueen kesken.

Lauantaina Jyskeen naiset kävivät Nokialla ja taistelivat jännittävässä pelissä lopulta voiton 4–5 (2–2, 0–2, 0–1, 2–0). Jyskeestä maalasivat Teresa Tapani (2+1), Fanni Elo (1+1), Maria Elo (1+0) ja Jasmin Kiiski (1+0).

Sunnuntaina oli vuorossa kotiottelu, joka ei enää riemunkiljahduksia saati lisäpisteitä taulukkoon suonut. Vierailija Espoo oli kaikessa edellä ja hoiti homman 1–5 -voitolla (0–0, 1–1, 0–3, 0–1). Jyskeen ainokaisen osuman teki Taru Kylä-Kaila .

– Vastustaja tuli kovaa päälle ja me emme olleet ihan valmiita, näki Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto .

Joukkueensa parhaana palkittu Ellisofia Laine oli samoilla linjoilla.

– Aika paljon pyörittiin puolustusalueella ja hyökkäyksistä ei tullut oikein mitään, Laine totesi.

Kaksinkamppailussa laitilalaiset jäivät useasti toiseksi.

– Tietynlainen asenne tai haluttomuus näkyi. Kyllä jokaisen pelaajan pitäisi pystyä nostamaan rimaa sille tasolle, että pystytään vääntämään noissa tilanteissa. Oltiin vähän pehmeitä, tiivisti Kuusisto.

Millä miettein jatkopeleihin?

– Sarjanousijana neljäs sija on hyvä suoritus. Lähdetään parantamaan sitä. Katsotaan keväällä, minne asti päästään, Marlena Kuusisto tuumaili.

– Nyt treenaillaan tässä pari viikkoa ja sitten taas jatketaan, lisäsi Ellisofia Laine.