Jyskeen ringettenaisille kotona tappio ja voitto – Ensi viikonloppuna runkosarjan päätöspelit

0
Maalivahti Maria Perkkola palkittiin lauantaina joukkueensa parhaana pelaajana.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naisilla oli ringeten SM-sarjassa viime viikonloppuna kaksi kotiottelua.

Lauantainen peli Lahtea vastaan ei paljon ilonaiheita tarjonnut, sillä ohuella rosterilla edelleen liikkeellä ollut kotijoukkue tyrmättiin jäähän maalein 1–5. Kotijoukkueen ainokaisen teki Siiri Säynäväjärvi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin maalivahdit, eli Jyskeen Maria Perkkola ja Lahden Roosa-Mari Heikkinen.

Perkkola sai kommentoida pelin jälkeen, miksi kävi niinkuin kävi.

– Lahti oli parempi. Me emme pelanneet omalla tasollamme. Oli joka osa-alueella vähän sinnepäin tekemistä. Jalatkin varmaan painavat, kun tässä vedetään tuplapelejä vain kahdella kentällä, ”Perkkis” lausui.

Hän itse esitti välillä maalinsuulla myös aika akkrobaattisia torjuntaliikkeitä.

– Joku on joskus sanonut, että jos menee pari helppoa, pitää sitten vastaavasti ottaa pari kovaa koppia.

Sunnuntaina oli uusi päivä ja vastustajan maaliverkkokin alkoi jälleen heilua. Vierasjoukkue Blue Rings voitettiin komeasti 9–2. Tutut nimet Taru Kylä-Kaila ja Lotta Ylitalo olivat Jyskeen ahnaimmat tehoilla 2+1.

Täksi kaudeksi Jyskeeseen siirtyneet siskokset Naantalista, Iida ja Saaga Tuomi, saivat molemmat tililleen ensimmäisen maalinsa SM-sarjassa.

– Tänään pelasimme uudella hyökkäyskentällä, jonka kanssa emme ole vielä montaa kertaa harjoitelleet. Siitä huolimatta saimme hyviä tilanteita hyökkäyspäähän ja toimitimme renkaan maalin perukoille muutamankin kertaan, kommentoi Saaga Tuomi sunnuntaita.

– Koko joukkue paransi peliä eilisestä ja onnistumisia tuli monelle eri pelaajalle, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Omalta osaltaan Saaga luonnehti peliään ihan hyväksi.

– Mutta syöttöjen vastaanottamista pitää parantaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensiviikon treeneihin ja viikonloppuun, jolloin pelataan viimeiset alkusarjan pelit.

Iida Tuomi oli kommenteissaan samoilla linjoilla.

– Tänään parannettiin lauantaista peli omalle tasolle. Se näkyi kentällä niin suorituksissa kuin ilmapiirissäkin. Onnistumisia tuli paljon sekä yksilötasolla, että myös joukkueena. Näillä onnistumisilla saadaan hinattua jokaisen itsevarmuutta ylöspäin, Iida Tuomi näki.

– Syöttöjen vastaanotoissa annettiin vastustajalle siimaa ja välillä varmuus renkaan hallinnassa jäi uupumaan. Uskon kuitenkin että renkaatkin alkaa napsumaan kiinni ja varmuus hallintaan lisääntyy, kun onnistumisten kautta saadaan luottoa omaan tekemiseen. Tänään oli myös kolme hyökkäyskenttää, ja ehkä siksi jaksettiin pitää jalka liikkeellä koko pelin ajan. Kaiken kaikkiaan hyvä ja ehjä 60-minuuttinen tähän väliin, kun ensiviikonloppuna on kaksi tiukkaa ottelua tulossa, joissa koko joukkueen pitää näyttää parasta Jyskettä.

Ensi viikolla Jyske kohtaa lauantaina vieraissa sarjakärki Nokian (19 pistettä) ja runkosarja päätetään kotiyleisön edessä sarjakakkosta eli Espoota (17 p.) vastaan. Ennen kahta päätöskierrosta Jyske vaanii viidennellä sijalla (15 p.).