Jyskeelle voitto viime minuutin maalilla – Kärkimatsi ensi viikonloppuna

0
Arkistokuva

Nyt kulkee. Jyskeen lätkä-äijät ottivat jo kuudennen peräkkäisen voiton herkullisella tavalla. Maaleilla ei mässäilty ja kärsivällisyys oli koetuksella, kun kumilimppu kimpoili väärään suuntaan. Lopulta vierasjoukkue RNK kaatui, kun Aleksi Valla täräytti 2–1 osuman 40 sekuntia ennen loppua. Tämä jäi voittomaaliksi ja näin Jyske nousi jo toiseksi sarjassa.

– Kuusi tai seitsemän tolppalaukausta eli kyllä paikkoja oli riittävästi. Pieniä merkkejä näkyi, että alkaa hermot kiristymään kun ei mene hyvistäkään paikoista sisään. Riittävän kärsivällisiä oltiin ja se palkittiin, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela iloitsi.

Saarela joutui itsekin puremaan hammasta, mutta eri syystä. Todella kokenut kiekkomies tietää, ettei tuomarin homma ole helppoa. Silti mailahäirinnän määrä ja tyyli häiritsi Saarelaa.

– Ihmeellisen paljon sai hakata mailalla. Pahin esimerkki oli Laurellin Ville tilanne, jossa Villeltä murtui sormi. Sen jälkeen meillä oli vain kolme pakkia jäljellä, Saarela ihmetteli.

Jyske pommitti raisiolaisten veskaria ahkerasti heti avauserässä, mutta tulosta ei syntynyt. RNK johti 0–1 ensimmäisen periodin jälkeen. Toista erää oli runsaat viisi minuuttia jäljellä, kun selkeässä läpiajotilanteessa Jyskeen pelaaja kaadettiin ja oikeudenjakajien ratkaisu oli rangaistuslaukaus.

Toni Nieminen oli ilmeisesti katsellut youtube-pätkiä rankkarivariaatioista, koska pyöritteli pelivälinettä moneen suuntaan. Lopputulos oli tyylikäs veivaus rystypuolelta ja peli tasoihin.

Viimeisessä erässä kotijoukkue oli kovilla ja joutui hikoilemaan minuutin kahden miehen alivoimalla. Purku onnistui ja sitten riemu repesi viimeisellä minuutilla. Teemu Hannula ja Konsta Kerttula tekivät pohjatyön voittomaaliin ja Aleksi Valla pääsi tälläämään maalin takaa tulleen syötön reppuun. RNK otti viisi sekuntia maalin jälkeen molarin pois, mutta Jyske piti oman maalin koskemattomana.

Viikonloppuna startataan toinen kierros mielenkiintoisimmalla mahdollisella tavalla. Kärkikamppailua pukkaa ja vielä Jyskeen kotikaukalossa. VG-62 on piikkipaikalla kolme pistettä laitilalaisia edellä. VG oli sarja-avauksessa Jyskettä parempi ja nyt on otollinen tilaisuus palauttaa armonlaakson veijarit takaisin ruotuun.

Kärkikoitos alkaa lauantaina kello 17.