Jyskeen jääkiekkoilijat palasivat nopeasti voittokantaan

0
Arkistokuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Jatkoaikatappio sarjakärjelle huuhtoutui nopeasti mielestä, ja Jyske oli viikonloppuna täysien pistepottien kimpussa Paimiossa. Sieltähän ne pinnat tulivatkin, kun vahva ensimmäinen erä siivitti laitilaiset 2–5 vierasvoittoon Hakasta. Jyske on jäänyt vain kerran kokonaan pisteittä kymmenessä pelissä, joten alkukauden lennokas meno ei hyydy.

Jos on sarjapisteet olleet vakiokamaa, niin samaa voi sanoa materiaalin kapeudesta. Tällä kertaa mukana oli kokonaiset kolme ketjua.

– Mietin, että mitä mahtaa tulla, kun on näin pelaajia. Aika nopeasti palattiin normaaliin, kun kaksi puolustajaa loukkasi kesken pelin. Sitten mentiin taas kahdella pakkiparilla, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kertoi.

Joukkueet olivat tasapisteissä ennen ottelua, ja tarjolla oli sarjan kakkospaikka voittajalle. Jyske oli kiinnostunut tästä mahdollisuudesta enemmän ja otti isännän roolin nopeasti.

Patrik Sarin aloitti maalinteon vajaan neljän minuutin kohdalla Niko Peltosen ja Jani Kiiskin esityöstä. Aleksi Valla ( Artturi Tuure, Juuso Lukkala ) lisäsi johtoa kymmenen minuuttia myöhemmin ja 0–3 lukemat olivat taululla minuuttia myöhemmin. Kolmannesta maalista vastasi Kiiski ja syöttöpisteen ansaitsi Jyri Aulin .

Haka hivuttautui toisessa erässä maalin päähän. Pyristelyt lopetti Mikko Kaunisto , joka täräytti ensin 2–4 maalin toisen erän lopulla ja viimeisteli tyhjään maaliin loppunumerot. Viimeiseen osumaan syöttöpisteen saivat Valla ja Lukkala.

Jyskeen syyskausi tähän asti on ollut ehdottomasti plusmerkkinen. Kokoonpanon vajaus on seurannut pelistä toiseen, mutta taso ei heilahtele. Valmentaja Saarela on mielissään pelaajien suhtautumistavasta.

– Ei mun ole tarvinnut ääntä korottaa, koska pelaajat pitävät itse huolen vaatimustasosta. Se on varmasti yksi meidän vahvuuksista. Ollaan pystytty tasaisesti hyödyntämään maalipaikkoja ja tehot eivät ole vain yhden tai kahden miehen varassa, Saarela luetteli.

Koutsi muistutti myös, että maalivahdit ovat onnistuneet mainiosti. Veskarien varassa joukkue ei ole silti roikkunut, sillä enemmän aikaa on vietetty vastustajan kenttäpäädyssä.

Lauantaina jatketaan kotikaukalossa, kun keskikastin joukkue KuKi Harjavallasta saapuu kylään. Koitos alkaa kello 16.30.