Jyskeen kiekkoilijoiden esitys tuotti tahmeudestaan huolimatta voiton

0
Laitilan jäähallissa juhlittiin voittoa tiukan kamppailun jälkeen. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Juha Laine

Joukkuelajeissa on aina hyvä merkki, jos rutiinisuorituskin tuottaa hedelmää. Jyske ei syttynyt parhaimpaan kotipelissä Harjavallan Kuparikiekkoa vastaan, mutta siltikin täysi pistepotti löysi osoitteen Laitilasta. Mustapunaiset nousivat viimeisessä erässä 2–3 tappioasemasta maukkaaseen 4–3 voittoon.

– Ei ollut parasta peliä meiltä. Jostain syystä ei vain päästy liikkeelle, vaikka tosin vastustajallekin kuuluu oma ansionsa siihen. Veskari piti meitä kaksi erää pystyssä, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela kiitteli maalivahtiaan Dani Saloa.

Vielä kolmannen erän alussakin Salo joutui venymään monta kertaa kiekon tielle ja läpiajojakin nähtiin. Käsikirjoitus muuttui, kun vierasjoukkueelle oli tulossa jäähy ja Jyske painoi kiekon vastustajan päätyyn.

Iiro Hustovaara lämäsi siniviivan tuntumasta, ja Niko Peltonen oli kärppänä irtokiekossa. Numerot taululla muuttuivat 3–3:een, ja Jyskeen peli rauhoittui tämän jälkeen. Painopiste siirtyi ja Jyskeelle ei tullut samanlaisia sijoittumisvirheitä kuin aiemmin.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana mentiin tasaisissa merkeissä. Voittomaali syntyi kuin tyhjästä neljä minuuttia ennen loppua. Jyri Aulin hyödynsi KuKin puolustuksen hölmöilyt ja pääsi kiekonriiston jälkeen nokikkain molarin kanssa. Pienet vispaukset ja kiekko rystyltä verkkoon.

Viimeiset minuutit Jyske keskittyi puolustamaan. Vierasjoukkue loi muutaman tilaisuuden, mutta paraatipaikoille ei ollut asiaa.

Jyskeen ensimmäisen osuman viimeisteli Niclas Kiviö ensimmäisen erän lopulla. Syöttöpinnan ansaitsi Eetu Saario.

Toisessa erässä Jyskeen vei 2–1 johtoon väkivahva hyökkääjä Konsta Kerttula. Sama mies oli toisena syöttäjänä 3–3 maalissa.

Jyskeellä oli täydet kolme ketjua, mikä oli harvinaista herkkua. Vaikea silti sanoa, oliko siitä enemmän hyötyä vai haittaa.

– Ollaan totuttu pelaamaan aika pienellä porukalla, ja ehkä osalla oli nyt vaikeuksia päästä tuntumaan, kun peliaikaa ei tullut niin paljon, valmentaja Saarela arveli.

Jyske ajaa vimmatusti sarjakärkeä kiinni. VG-62 on vielä kolmen pisteen päässä, mutta notkahduksiin ei Naantalissa ole varaa. Laitilaiset ovat tukevasti toisella sijalla, kun edessä on yhden viikonlopun huili.

Pelit jatkuvat 4. joulukuuta Huittisissa Lauttakylän Lujan vieraana.