Jyskeen ringettetytöt puhtaalla pelissä SM-karsintasarjassa

0
B-tyttöjen ringeten SM-karsintasarjan kärki Jyske kukisti perjantaina suurinumeroisesti UJK:n.

Jussi Arola

Jyskeen B-tytöt jatkavat murskaavaa tahtiaan ringeten SM-karsintasarjassa. Seitsemän ottelun jälkeen koossa on seitsemän voittoa maalierolla 64–24. Viimeksi perjantaina kaatui naapuriseura UJK murskalukemin 10–1.

Karsintasarjassa pelaa 13 joukkuetta, joista yksinkertaisen sarjan jälkeen seitsemän parasta pääsee varsinaiseen SM-sarjaan. Käytännössä Jyske on paikkansa sinne jo varmistanut, vaikka sillä on vielä viisi peliä pelaamatta.

Tosi tiukalle Jyske on joutunut vain lokakuun alussa vieraspelissä Nurmijärven NSR:ää vastaan. Peli oli kolmen erän jälkeen tasan 3–3, mutta Aada Puhakka onnistui kolmisen minuuttia ennen loppua tekemään ratkaisumaalin. Jyske pelasi ottelussa hyvin pienellä joukkueella.

Sarjassa Jyskeen perässä ovat yhden tappion kärsineet Blue Rings ja Lahti. Jyske voitti Blue Ringsin vieraissa 10–6, Lahden Jyske kohtaa vieraspelissä 13.11.

Perjantain kotipeli ei murskalukemista huolimatta ollut yhtä maalia. Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat hyvät jaksonsa, jolloin vastustajan pelinrakentelu saatiin aggressiivisella luistelulla vaikeuksiin ja peli pyörimään vastustajan maalilla.

Jyske oli kuitenkin maalipaikoissaan selvästi tehokkaampi. UJK sai enemmän laukauksia Jyskeen maalivahdille torjuttavaksi, mutta laukauksista puuttui viimeinen terävyys ja Jyskeen maalissa Jemina Päivöke nappasi kaikki kiinni yhtä lukuun ottamatta.

Oma ansionsa kuuluu Jyskeen puolustukselle, joka ei juuti helppoja laukaisupaikkoja antanut. Jyske taas, varsinkin pelin lopussa, sai hyökkäyspeliin satsanneen UJK:n pulustuksen nopeilla vastaiskuilla rikki ja monta maalia syntyi kun hyökkääjä pääsi nokikkain maalivahdin kanssa.

Jyskeen maaleista Teresa Tapani teki viisi, hänelle myös yksi syöttöpiste. Tessa Kiiski merkkautti tehot 1+3, Saaga Tuomi 1+2, Aino Rinne 1+1, muut maalintekijät olivat Ellen Rissanen ja Amanda Julkunen .

Myös naisten SM-sarjaa pelaavat Teresa Tapani ja Saaga Tuomi ovat B-SM:n pistepörssissä sijoilla 2 ja 3, Tessa Kiiski löytyy yhdeksänneltä sijalta.

Maalivahtipörssissä Jyskeen Jemina Päivöke on kakkosena yli 91:n torjuntaprosentilla.

Jyskeen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla. Perjantaina on kotiottelu Rauman Lukkoa vastaan, lauantaina vieraspeli Tampereen Ilvestä vastaan.

Karsintasarja päättyy Jyskeen osalta 20.11 Helsingissä. Varsinainen SM-sarja alkaa heti karsintasarjan päätyttyä.

Korjattu 2.11. kello 9.55: Seuraavien pelien päivät olivat tekstissä alunperin virheellisesti lauantai ja sunnuntai. Todellisuudessa pelit ovat perjantaina ja lauantaina.