Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin tulee varautua koronapassilla

0
Kauneimmat joululaulut alkavat Laitilassa tiistaina 30. marraskuuta Padon yhteistalolta. Pyhärannassa ensimmäiset joululaulut lauletaan 12. joulukuuta Pyhärannan kirkossa. Kodisjoen kirkossa tapahtuma on myös 12. joulukuuta. Arkistokuva: Arto Takala

Yli 50 hengen Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin tulee varautua koronapassilla.

– Aluehallintoviranomaiset ovat määritelleet, että yhteislaulutilaisuudet ovat yleisötilaisuuksia, joita rajoitukset koskevat, Tiina Saari Laitilan seurakunnasta kertoo.

Saaren mukaan kaikissa Laitilan seurakunnan järjestämissä Kauneimmissa joululaulut -tilaisuuksissa ei 50 hengen rajoitus ylity, mutta passin tarkastukseen kannattaa varautua. Myöskään ulkona pidettävissä tapahtumissa koronapassia ei tarvita.

– Koronapassi tarkistetaan yli 16-vuotiailta.

Aluehallintoviranomaisen antama koronapassivaatimus yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa on Varsinais-Suomessa voimassa tällä hetkellä 16. joulukuuta asti, mutta sitä todennäköisesti jatketaan, jos koronatilanne on huono. Satakunnassa kokoontumisrajoitus annettiin vähän myöhemmin, joten se on voimassa 22. joulukuuta asti.