Kodjalan kirkkotutkimusseminaari Turussa peruuntui – Yliopisto peruutti koronan takia yleisötilaisuudet sisätiloissa

0
Kuvassa punaisella merkityt kohdat ovat maan alla olevia kiviä, jotka alueen keskiosassa muodostavat suoria, muinaiseen rakennukseen viittaavia linjoja. Oikealla näkyvät suorakaiteen muotoiset kohdat vaikuttavat haudoilta. Kuva: Jussi Kinnunen

Laitilan Kodjalan varhaiskeskiaikaisen kirkon jäljille on päästy. Hankkeen rahoittamista varten perustetun Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:n piti järjestää yhdessä tutkija Jussi Kinnusen kanssa seminaarin Turussa sunnuntaina 5. joulukuuta klo 13. Yleisötilaisuus on kuitenkin peruttu huonontuneen koronatilanteen takia.

Turun yliopisto ilmoitti torstaina 18. marraskuuta, että se ei järjestä yleisötilaisuuksia sisätiloissa. Yleisötilaisuudella yliopisto tarkoittaa yhteisön ulkopuolisille yleisön edustajille tarkoitettuja tilaisuuksia.

Geologi ja arkeologi, tohtorikoulutettava Jussi Kinnunen on tehnyt perimätiedon mukaisella kirkonpaikalla Kodjalan Lukkalanmäellä syyskuussa maatutkauksen, jonka tulokset antavat lupauksia kadoksissa olleen, 1500-luvulla hävinneen kirkon paikan löytymisestä. Tutkittu alue on kuulunut Kalannin (Uudenkirkon) pitäjään vuoteen 1917 asti.

Kinnunen oli vastikään puhumassa asiasta Suomen keskiajan arkeologian seuran syysseminaarissa Hämeen linnassa, jossa esitys sai innostuneen vastaanoton. Tutkimukset Lukkalanmäellä jatkuvat ensi keväänä ja kesänä, mikäli rahoitus saadaan järjestymään. Kyse on hyvin varhaisesta kirkonpaikasta, miten varhaisesta, se toivottavasti selviää tulevissa tutkimuksissa.

Muokattu 19.11. kello 9.33: Tilaisuus peruttu huonontuneen koronatilanteen takia. Juttu myös julkaistiin uudelleen, jotta tieto peruuntumisesta tavoittaisi mahdollisimman monen.