Koronatilanne huonontunut Uudessakaupungissa

0
Epidemiatilanne kuormittaa nyt erityisesti lapsia ja lapsiperheitä, Uudestakaupungista kerrotaan. Piirros: Inka Sulonen

Uudessakaupungissa koronatartunnat sekä altistumiset ovat viime aikoina olleet kasvussa, Uusikaupunki tiedotti maanantai-illalla. Uudenkaupungin 14 vuorokauden ilmaantuvuus on noin 100 ja viimeisen kuuden päivän aikana on todettu 12 uutta tartuntaa.

– Epidemiatilanne näyttää kuormittavan nyt erityisesti lapsia ja lapsiperheitä. Kalannin koulussa sekä viimeisimmäksi Hakametsän koulussa on ilmennyt viime viikolla korona-altistumisia. Altistumisia on todettu myös harrastustoiminnassa. Jäljitystyö on vielä osittain kesken, eikä altistuneiden määrää ole tarkkaan tiedossa, Uudestakaupungista tiedotetaan.

Terveydenhuollossa vedotaankin nyt pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi kuntalaisiin ja halutaan muistuttaa terveysturvallisista käytänteistä epidemian hillitsemiseksi.

– Liiku kodin ulkopuolella vain täysin terveenä. Hakeudu koronatestiin vähäisistäkin oireista. Pidä hyvää huolta käsihygieniasta. Käytä maskia.

Maskin käyttö on erittäin tärkeää julkisessa liikenteessä sekä sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

– Jäljitystyön nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi tartunnanjäljityksestä toivotaan, että kuntalaiset vastaisivat myös vieraisiin puhelinnumeroihin.

Näin jäljittäjien ei tarvitsisi lähettää erillisiä viestejä mahdollisille altistuneille soittojen lisäksi.