Kukkolauman tue paikallista -kampanja

0

Otsikossa lukevaa tekstiä ei voinut olla huomaamatta keväällä erilaisissa sosiaalisen median kanavilla. Laitilan Jyskeen jääkiekon edustusjoukkue ja heidän joukkueenjohtaja teki lyhyitä esittelytekstejä paikallisista yrityksistä.

Tue paikallista-kampanja saavuttikin noin 110 000 ihmistä sosiaalisessa mediassa.

Nyt kukkolauma kaipaakin vuorostaan paikallisten tukea. Koronapandemia on vaikuttanut kolmen kauden ajan joukkueeseen.

Alkuun pelattiin rajatuille katsojamäärille, kausia on keskeytetty ja nyt kun hallin ovet ovat avoinna, yleisö ei ole löytänyt takaisin jääkiekon pariin. Tämä ongelma on maanlaajuinen.

Laitilassa pelataan jääkiekon II-divisioonaa, ja juttua kirjoittaessani joukkue on sarjataulukossa toisella sijalla. Joukkue pelaa erittäin hyväntasoista ja taidokasta jääkiekkoa.

Kuten kaikki ovat varmasti kuulleet, jääkiekko ei ole halvin laji harrastaa, ainakaan kilpasarjassa. Yleisömäärä on tippunut kotiotteluissa 50 prosenttia, joka on suoraan joukkueen budjetista pois.

Joukkue vetoaakin paikallisiin. Tulkaa katsomaan paikallista jääkiekkoa, voitte yllättyä pelin tasosta tai kuinka hieno tunnelma Kukko-areenalla onkaan. Joukkueen nuoret pelaajat ovat esimerkkejä monelle nuorelle jääkiekkoilijalle ja näin se pitäisikin olla, omasta kunnasta voi löytyä se oma idoli, mitä voi seurata omassa jäähallissa, puhua ottelun jälkeen ja lähteä jopa sen oman idolin mailan kanssa kotiin.

Meille Jyskeläisille ei ole tärkeintä saada mainetta ja kunniaa, vaan pelata hyvää jääkiekkoa ja olla esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

Toivottavasti näemme teidät jäähallilla.

Joukkueenjohtaja
Jani Pihala