Laatikoittain ja pusseittain halloweenkauhua – Laitilassa käytiin Suomen suurin Munkkimellakka

0
Munkkeja noutamassa Nina Laakso mukanaan poikansa Jimi ja Kasper.

Jussi Vaajasaari

Laitilan Shell Helmisipukassa oli perjantaina tavanomaista vilkkaampaa. Keittiöhenkilökunta oli paistanut valtaisan määrän erilaisia munkkeja. Munkkeja noudettiin liikenneravintolasta sekä pusseissa että laatikoittain. Liikenne kassalle oli koko päivän jatkuvaa.

– Poikkean tässä matkalla asiakkaan luokse. Huomasin mainokset ja päätin ottaa viemisiksi munkkipussin, sanoo helsinkiläinen Matti Törmänen.

Munkkeja oli tarjolla sekä sokerilla että hillolla, mutta myös suklaalla kuorrutettuna.

Munkkimellakasta on tiedotettu postilaatikoihin jaettavilla ilmoituksilla.

– Meillä henkilökunta on sitoutunut hankkeeseen. Jopa vapaa-aikana on iltalenkillä jaettu mainoksia, kiittelee Shell Helmisimpukan liikennemyymälän hoitaja Kirsi Aittakari.

Munkkimellakka tekee henkilökunnan työpäivästä kiireisen. Munkkeja tullaan paistamaan jo keskiyöllä.

– Työn touhussa on kerrallaan monta tekijää. Yksi leipoo, toinen paistaa, kolmas sokeroi tai kuorruttaa ja neljäs pakkaa, listaa Kirsi Aittakari.

HelmiSimpukka -ravintola sijaitsee hyvällä paikalla Turuntien ja Eurantien risteyksessä. Sieltä todellakin saa huoltoasemaketjun lupaamaa reipasta ja iloista palvelua.

– Viimeksi voitimme muut myymälät. Valmistimme ja myimme vappuna lähes 6 000 munkkia. Nämä ovat aina tuoreita ja rakkaudella tehtyjä, lupaa entinen kesätyöntekijä ja nykyinen kokki Anni Vormisto.