Laulukeikkojen sijaan musiikkinäytelmän rooliin – Veeruska Lassila vastasi Rauman Iltanäyttelijöiden houkutteluihin

0
Veeruska Lassila lähti mukaan raumalaisten musiikkinäytelmään.

Ari Anteroinen

Laitilailainen kauneusalan yrittäjä Veeruska Lassila tunnetaan myös laulajana. Nyt hän ottaa uuden askeleen uskaltautumalla teatterin näyttämölle. Lassila on mukana Rauman Iltanäyttelijöiden kolmen vartin musikkinäytelmässä Otetaan sille.

Otetaan sille on toinen osa kolmena marraskuun iltana esitettävästä Kahden näytelmän illasta. Mukana ovat Lassilan lisäksi näytelmän kirjoittaneet äiti ja tytär Riikka ja Lotta Selin.

Vaan mikä sai Veeruska Lassilan ja Rauman Iltanäyttelijät yhteen?

– Olen tutustunut mieheni kautta Selinin porukkaan. He ovat kysyneet minua monta kertaa mukaan näytelmiin, mutta olen todennut, että ei ole minun juttuni, Lassila naurahtaa.

Mutta kun tarjolle tuli paljon lauluja sisältävä musiikkinäytelmä, päätti Lassila vastata houkutteluihin.

– Tuollainen lyhyt näytelmä on hyvä aloitus. Katsotaan mitä tulee. Odotan itsekin mielenkiinnolla. Nyt mennään vähän rajojen ulkopuolelle.

Otetaan sille kertoo kolmesta eri-ikäisestä naisesta, jotka lähtevät iltaa viettämään.

– Olen heistä se keskimmäinen. Porukka lähtee ”yksille” ja siinä sitten puhellaan, mitä nyt naiset keskenään puhuvat, Lassila avaa.

Näytelmän aikana Lassila saa laulaa muun muassa Tarja Lunnaksen ja Mira Kunnasluodon lauluja.

– Kaikkiaan lauluja taitaa minulla olla 5–6.

Koronarajoitusten takia ei Veeruska Lassilaa ole pitkiin aikoihin keikkalavoilla nähty ja perinteinen joulukonserttikin jää pitämättä.

– Tämä teatterijuttu tuli siis hyvään aikaan. Ehkä ensi vuonna taas konsertoidaan, Lassila toteaa.

Rauman Iltanäyttelijät esittää Kahden näytelmän iltaa 19., 20., ja 27.11. kello 18 Rauman Kellariteatterissa osoitteessa Pursikatu 4.