Lounais-Suomen aluehallintovirasto harkitsee uusia koronarajoituksia – Jos rajoituksia tulee, yleisötilaisuuksissa voidaan ottaa käyttöön koronapassi

0
Osa ravintoloista on jo ottanut koronapassin käyttöön ja osa aikoo ottaa sen pikkujoulukaudella. Arkistokuva: Timo Jakonen

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi tautitilanteen vaikeutuneen edellisviikosta merkittävästi. Aluehallintovirasto ja asiantuntija-arvion antanut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tunnistavat, että COVID-19 leviää alueella edelleen ja kyseessä on tällä hetkellä pääosin rokottamattomien epidemia.

Varsinais-Suomen tartuntatilanne on muuttunut siten, että tartuntojen lähteitä ei pystytä tunnistamaan kuten aiemmin ja tartunnat leviävät väestössä yleisemmin. Aluehallintovirasto harkitsee uusien rajoitusten käyttöönottoa, koska nähtävissä oleva ja ennakoitu tartuntojen leviäminen ei taitu pelkästään suosituksin.

Aluehallintovirasto harkitsee yleisötilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia. Aluehallintovirasto muistuttaa, että tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuteen ilman aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Menettely on jo laajasti käytössä ravitsemisliiketoiminnan yhteydessä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myös korostaa, että annettuja hygienia- ja etäisyyden ylläpitämisen suosituksia kannattaa noudattaa loppuvuoden ruuhkaisissa tilanteissa. Varsinkin rokottamattomilla on suuri riski saada koronan vakava tautimuoto, joka voi johtaa tehohoidon tarpeeseen.