Lounais-Suomen poliisin viikonloppu on sisältänyt noin 800 hälytystehtävää – Yhdestä tehtävästä jäi kaikille hyvä mieli

0
Arkistokuva

Pikkujoulukausi alkaa näkyä poliisin viikonlopussa. Tehtäviä Lounais-Suomen poliisilla oli viikonloppuna noin 800. Erityisesti yövuoroissa hälytystehtäviä on ollut paljon, poliisista kerrotaan.

Lounais-Suomessa on viikonlopun aikana hälytystehtävien lisäksi panostettu liiikennevalvontaan, harvaan asuttujen alueiden valvontaan sekä lauantain vastaisena yönä teemaluontoisesti myös taksiliikenteen valvontaan.

Viikonlopun aikana poliisilla oli tehtävä, josta kaikille jäi hyvä mieli. Satakunnan alueella lapsiperhe oli lähtenyt laavuretkelle metsään.

Marraskuun pimeä ilta ja synkkä metsä kuitenkin pudottivat perheen kartalta. Hetken samoiltuaan ja tilanteen todettuaan perhe totesi yksituumaisesti, ettei löydä enää tien varteen autolleen.

112-sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu tuotti hätäkeskuksen järjestelmiin hyvin tarkan paikannuksen. Läheiselle metsäautotielle lähetetty poliisin partio nosti lämpökameralla varustetun kuvauskopterin pimeälle taivaalle ja havaitsi eksyneet muutamassa minuutissa. Perhe marssi kopterin valoja jonossa seuraten muutaman sadan metrin taipaleen takaisin tienvarteen ja ihmisten ilmoille.

– Vaikka perhe oli lämpimästi pukeutunut eikä heillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, saivat he jännittävän oppitunnin siitä, että he olivat varustautuneet hyvin, että he toimivat järkevästi, ja että meillä on tosi hyvät mahdollisuudet auttaa erilaisin tavoin, poliisista kerrotaan.