Luonnollinen tie ihmiseksi

0

Nykyään aletaan yleisesti myöntää meidän olevan eläinlaji, joka on apinasta kehittynyt. Lähimpänä esi-isänämme pidetään simpanssia, jonka kanssa meilläon miltei samat geenit.

Kun Etiopian syvänteen saarille vangiksi jääneiltä apinoilta, eläinmäärän kasvun myötä, loppui kasviravinto, joutuivat ne pakosta turvautumaan meren antimiin ja sitä myöten myös ennenpitkää oppivat syömään kalaa, joka nykytiedonkin mukaan kasvattaa älykkyyttä (tähän viittaa esimerkiksi neurologi Kaja Nordengren kirjassaan Aivot sivulla 158).

Kesti ehkä noin miljoona vuotta ennenkuin meren pinta laski niin paljon, että väylä mantereelle avutui, joten aikaa kehitykselle oli.

Tämän vesihypoteesin kehitti muuan meribiologi, ja siksipä tiedemiehet eivät ota vesiteoriaa oikein todesta. Kuitenkin tämä on ainoa johdonmukainen selitys tielle simpanssista ihmiseksi.

Salaisuus on syödyn ruoan laadussa, joka poikkesi apinoiden normaalista ruoasta. Haastavat olosuhteet ja sopeutuminen vesiympäristöön pakottivat kehityksen liikkeelle.

Se onko ihminen hyväksi maapallolle, niin on pakko todeta, että nykyisellään ei ole. Toisaalta maailma ilman yhtään tiedostavaa olentoa tuntuisi kovin tarkoituksettomalta ja puuttelliselta.

Raimo Siintoharju