Nenäpäiväviikon tapahtumissa vaihtelevasti osallistujia

0
Seurakunnan kansainvälisen työn sihteeri Tiina Saari, kirkkoherra Petri Laitinen ja vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson lämmittelivät ennen ensimmäisen jumppahetken alkua. Samalla tuli todettua, että nenät pysyvät paikallaan aika huonosti.

Arto Kanerva

Viime perjantaina oli taas kerran Nenäpäivä, hyväntekeväisyystapahtuma, jolla autetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Tänä vuonna Laitilassa järjestettiin aiheeseen liittyviä tapahtumia koko viikon ajan. Paikallinen Nenäpäiväviikko käynnistyi jo sunnuntaina Nenäpäivä-Liikuntamaalla Finnlamex-hallilla. Tähän koko perheen liikuntahetkeen osallistui noin 100 lasta ja aikuista.

Viikon aikana erilaista toimintaa oli lisäksi Kirkkokodilla, kirjastossa ja yleisurheilukentällä. Tapahtumien järjestelyissä olivat mukana Laitilan kaupunki, seurakunta sekä paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä.

Torstain tapahtumana oli Liikuta Nenää -jumppahetki yleisurheilukentällä. Ohjelmassa oli jumppaa ja tanssiaskellusta musiikin tahdissa. Esimerkkiä näyttivät vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson ja kirkkoherra Petri Laitinen. Tarjolla oli nenäpäivälauluja, Pelle Hermannin marssi ja lopuksi kierros kentän ympäri. Kaiken liikunnan päälle oli glögitarjoilu, jota hoitivat Jyskeen puolesta Hanna Viheriälääkso ja Ilmari Vuorela.

Ensin oli tarkoitus vain kiertää muutama kierros urheilukentän ympäri, mutta sitten päädyttiin pitämään ihan kunnon jumppahetki, Andersson kertoo.

Jumppahetkiä pidettiin puolen tunnin välein, kolme kertaa kaikkiaan, mutta ainakaan ensimmäiseen ei tullut kuin pari jumppaajaa paikalle.

– Ehkä kellonaika 15.30 oli hiukan liian aikainen ja ehkä koko ajatus siitä, että Nenäpäivää nyt ensimmäisen kerran vietetään Laitilassa koko viikon ajan, on uusi ja vieras. Tärkeää asiaa pitää kuitenkin tuoda esille ja pitää jossain vaiheessa istahtaa keskustelemaan ja miettimään jatketaanko samalla linjalla vai tehdäänkö ohjelmaan muutoksia ensi vuodelle.

Kirkkoherra Petri Laitinen oli heti valmis mukaan jumppaan, kun sai kuulla, että saa palkakseen punaisen irtonenän.

– Vakavasti puhuen Nenäpäivä on minulle kyllä tuttu aikaisemmilta vuosilta ja sen teemat ovat erittäin tärkeitä. Pitäähän meidän kaikkien olla mukana auttamassa, kun on kysymys heikossa asemassa olevien lasten koulutuksesta, ruuasta ja turvallisuudesta.