Neon2:n uusi single julki – Rami Alanko laulun syntytarinasta: ”Pieninä palasina sai alkunsa pohdinnoista, jotka liittyvät onneen ja arjen kiireeseen”

0
Neon2: kitaristi Rami Alanko on kotoisin Laitilasta. Kuva: Hanna Hyttinen

Neon 2 -yhtye julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon tänään perjantaina 12.11.2021. ’Pieninä palasina’ esittelee koskettavaa ja tuttua, mutta samalla uutta ja raikasta Neon 2:sta.

Kappale on uusikaupunkilaisen Jussi Rainion ja laitilalaislähtöisen Rami Alangon edelleen tiiviinä jatkuvan yhteistyön hedelmä. Singlen on tuottanut Ilkka Wirtanen.

– Pieninä palasina sai alkunsa pohdinnoista, jotka liittyvät onneen ja arjen kiireeseen. Missä ja miten onnentunteet syntyvät ja miten oppisimme tunnistamaan ne hetket, jotka voivat olla tosi pieniä, mutta tärkeitä, Alanko avaa laulun syntytarinaa.

– Olemme Jussin kanssa kirjoitelleet biisejä aina, myös silloin kun emme ole aktiivisesti esiintyneet tai julkaisseet uusia lauluja. Nyt tämän vuoden aikana alkoi tuntua siltä, että on aika taas aktivoitua tosissaan, Alanko sanoo.

– Siihen on varmasti vaikuttanut korona, tänä aikana on oppinut katsomaan asioita vähän eri näkökulmasta kuin aiemmin. Toisaalta myös tulossa oleva juhlavuosi antaa aihetta uusiin julkaisuihin, jatkaa Rainio.

Uudesta kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo, joka on kuvattu levytyssessiossa maineikkaalla Finnvox-studiolla.

Kuuntele Pieninä palasina tästä!

Polku-albumin julkaisusta ensi vuonna 30 vuotta

Uusi single on lähtölaukaus yhtyeen juhlavuoteen. Legendaarisen Polku-albumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi tasan 30 vuotta. ’Kemiaa’, ’Polku’ ja ’Ei yksinäinen unta saa’ -hiteistään tuttu yhtye oli maan suurimpia ilmiöitä 90-luvulla. Läpimurto tapahtui vuonna 1992, kun Jussi ja Rami osallistuivat Syksyn Sävel -kilpailuun. ”Tässä talossa” sijoittui kilpailussa toiseksi.

Bändi palasi keikkalavoille vuonna 2017 lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Edellisen julkaisun Elämäni laulut yhtye teki kesällä 2021 yhteistyössä Dj Oku Luukkaisen kanssa.

Rainio loisti myös muutama vuosi sitten Tähdet tähdet -ohjelmassa, jossa hänet äänestettiin voittajaksi.

Lue Rami Alangon haastattelu Laitilan Sanomista marraskuulta 2020.