Nuorisovaltuustoon valitaan uudet jäsenet – Ehdolle ehtii asettua keskiviikkoon asti

0
Antti Vuorio toimii Laitilan nuorisovaltuuston puheenjohtajana tämän ja ensi vuoden.

Laitilan nuorisovaltuustoon haluavat nuoret asettuvat ehdolle 3.11. mennessä lomakkeen kautta. Ehdokasasettelun sulkeuduttua nuorisopäällikkö Noora Mantere jakaa vaalinumerot ja ehdokkaat voivat aloittaa kampanjointinsa. Äänestys suoritetaan 16.11. Varppeen koululla ja Laitilan kirjastolla. Eniten ääniä saaneet valitaan nuorisovaltuuston jäseniksi kaudelle 2022–2023.

Nuorisovaltuusto koostuu 13–18 -vuotiaista laitilalaisista nuorista. Nuorisovaltuusto kokoontuu noin joka toinen kuukausi, ja se edustaa laitilalaisten nuorten ääntä. Nuorisovaltuustolta kysytään näkemystä, kun päättäjät haluavat tietää nuorten näkökulmaa asioihin. Nuorisovaltuusto voi lisäksi järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi keikkoja ja retkiä.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton. Valtuuston jäsenet valitaan nuorisovaltuustovaaleilla. Nuorisovaltuustovaaleissa vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja ovat 7-luokkalaiset – vaalipäivänä alle 18-vuotiaat laitilalaiset nuoret. Valtuustoon valitaan 13 varsinaista jäsentä sekä varajäsenet. Jäsenyys on aina kaksi vuotinen vuodesta 2022 alkaen.

– Nuva on hauska harrastus, jonka myötä pääset vaikuttamaan konkreettisesti Laitilan nuoria koskevissa asioissa. Nuvan kautta sinulla on myös mahdollisuus tutustua maakunnalliseen sekä valtakunnalliseen nuorisovaltuustotoimintaan, nuorisotoimesta kannustetaan.