Pankkikonttorit auki kaksi tuntia päivässä – Korona on vauhdittanut pankkipalveluiden siirtymistä verkkoon

0
OP Lounaisrannikon konttori on maanantaisin kiinni.

Pankit ovat digitalisoineet ja siirtäneet palvelujaan verkkoon jo vuosia. Korona on kuitenkin vauhdittanut tätä kehitystä. Esimerkiksi Nordealla on yhä Uudessakaupungissa konttori, mutta asiakkaita tavataan kasvokkain vain ajanvarauksella. Sen sijaan OP Lounaisrannikon ja Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan konttorit ovat pitäneet ovensa auki. Konttoreissa tarjotaan aukioloaikana kassapalvelua, muita palveluita ajanvarauksella.

Säästöpankin Laitilan konttori on avoinna neljänä päivänä viikossa ja loppuviikosta tiskipalvelua on vain kaksi tuntia päivässä. Ajanvarauksella pankkipalveluita saa jokaisena arkipäivänä. Uudessakaupungissa konttori on auki joka päivä, mutta useimpina päivinä sielläkin palveluaika on vain kaksi tuntia.

Myös OP Lounaisrannikon konttori on Laitilassa avoinna neljänä päivänä viikossa ja näistä kolmena päivänä palveluaika on vain pari tuntia päivässä. Uudessakaupungissa konttorin ovi aukeaa viitenä päivänä viikossa.

Liiketoimintajohtaja Nelli Elo Säästöpankista toteaa, että korona-aika on tuonut omat haasteensa asiakkaiden kasvokkain tapaamiseen.

–  Tämän seurauksena myös seniori-ikäiset asiakkaamme ovat ottaneet käyttöön ja olleet tyytyväisiä tarjoamaamme verkkotapaamismahdollisuuteen.

Toimitusjohtaja Sami Peura OP Lounaisrannikosta kertoo, että jo kolmasosa OP:n yli 65-vuotiaista asiakkaista käyttää verkkopalvelua arjen raha-asioiden hoitoon.

– Laskujen maksuun monet käyttävät suoramaksua, e-laskua ja maksupalvelua.

– Seniorit ovat myös aktiivisia säästämisen ja sijoittamisen palvelujen käyttäjiä. Puhelimella tai tabletilla toimivan palvelun käyttö on voimakkaassa kasvussa myös seniori-ikäisten asiakkaidemme keskuudessa.

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannasta Elo kertoo, että heidän yli 65-vuotiaista asiakkaistaan jo kaksi kolmesta käyttää verkkopankkia päivittäisten pankkiasioidensa hoitamiseen ja määrä kasvaa koko ajan.

Myös Nordean toimipaikanjohtajat Taina Tallbacka-Kitola ja Jarkko Niemi toteavat, että seniori-ikäiset käyttävät kaikenlaisia pankkkipalveluita.

–  Useimmat käyttävät innokkaasti myös digitaalisia palveluita pienen rohkaisun jälkeen. Näkemyksemme mukaan digitaalisille palveluille ei ole ikärajaa.

Pankit ovat satsanneet myös seniori-ikäisten digineuvontaan. Pankit järjestävät digineuvontatilaisuuksia ja oppaita on myös tarjolla.

Nordea avasi viime kesänä senioriasiakkaille myös oman puhelinlinjan.

– Puhelinlinja sai niin ilahtuneen vastaanoton, että päätimme hiljattain vakiinnuttaa linjan pysyväksi toimintamalliksi. Linjalla käsitellään monenlaisia pankkiasioita, kuten vaikkapa laskujen maksamista ja tilisiirtoja, Tallbacka-Kitola ja Niemi kertovat.