Raviratojen työmyyrä jaksaa yhä

0
Laitilalaisen Raimo Mikolan valmennukseen kesällä tullut Gene Touch on kilpaillut uransa aikana 147 kertaa. Voittoja on 11, kakkosia 16 ja kolmansia sijoja tasan tusina. Iän puolesta Gene Touch voi vielä kilpailla ensi vuoden. Kuva: Hippos/Terhi Piispa-Helisten

Rauli Ala-Karvia

Kesällä laitilalaisten Raimo Mikolan ja Pia Lampolahden omistukseen tullut 11-vuotias lämminveriruuna Gene Touch on uudessa omistuksessa ehtinyt kilpailla jo niin kärry- kuin montélähdössä.

Mikolan valmennuksessa ikäruuna aloitti Porissa viidennellä sijalla, ja heinäkuun lopulla tuli voitto Lahdessa Nelly-Janiika Korpikosken ratsastamana. Sen jälkeen ruuna on kahta kertaa lukuun ottamatta yltänyt palkintorahoille.

Raimo Mikola on 147 kertaa kilpailleen hevosen yhdeksäs valmentaja. Laitilalaisille Gene Touch tuli Iitistä Markku Johanssonilta . Lauantaina Vermossa Gene Touch (15,8a) ravasi montéssa täyden matkan ryhmäajossa viidenneksi Pia-Maria Moilanen selässään.

Laitilalainen ohjastaja Jere Kiveinen kuskasi sunnuntaina Porissa Hannu Hietasen valmentaman Kruunun Prinssin (28,0) neljänneksi.

Kiveisellä on ollut pari kertaa ohjastettavana uusi tuttavuus, ruotsalaissyntyinen Yeezus, joka siirtyi Nina Pettersson-Perkleniltä Nousiaisiin Hanna Silokankaalle . Kati Silokankaan valmennuksessa Yeezus ei ole vielä noussut korkeuksiin, sillä sijoitukset uusista käsistä ovat kymmenes ja seitsemäs. Seitsemänvuotias ruuna on aiemmin voittanut viidesti ja kilpailut kotimantereen lisäksi uutterasti Ruotsissa ja Ahvenanmaalla.

Laitilalaisten Erkka Junnilan ja Anne Tuunan omistama nelivuotias ori Merciless Cat oli kesällä totosijakunnossa, mutta syksyä kohti menestys antaa odottaa itseään. Turussa viime kuun alussa Jere Kiveisen vastuuvalmentama ja ajama hevonen oli yhdestoista ja keskiviikkona Forssassa seitsemäs, nyt ajalla 19,3.