Satakunnassa kokoontumisrajoitus astui voimaan maanantaina – Koronapassilla isoja tapahtumia voi järjestää

0
Koronapassia kysytään yli 50 hengen tapahtumissa, jotka järjestetään sisällä. Kuva: Jane Iltanen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset myös Satakunnassa. Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22. joulukuuta asti. Yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, kun käytössä on koronapassi.

– Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi, aluehallintovirasto tiedottaa.

Riski covid-19 -tartuntojen leviämiselle on olemassa kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu.

Koko Satakunnan alueella esiintyy tunnistamattomista lähteistä peräisin olevia tartuntoja ja tartuntaryppäitä. Terveydenhuolto on kuormittunut ja kuormituksen odotetaan kasvavan.