Torikuusta etsitään Laitilan toria elävöittämään

0
Arkistokuva

Laitilan torille ollaan pystyttämässä joka joulu omaa torikuusta. Tarkoituksena on elävöittää torin joulutunnelmaa. Kuusi pystytetään vuosittain joulukadun avaukseen mennessä.

Kuusen löytämiseksi tarvitaan kuntalaisaktiivisuutta. Tarkoitukseen voisi hyvin sopia jokin pihapiirin tarpeettomaksi käynyt kuusi.

– Tässä ei tavoitella mitään tuomiokirkkokuusta, toteaa tekninen johtaja Mika Raula Laitilan kaupungilta.

– Sellainen pikkunätti kuusi on hyvä. Kuljetuskin käy hankalaksi, jos jotain tukkipuuta torille raahataan. Lisäksi torin turvallisuus pitää taata. Varmaan noin 13 metrinen kuusi olisi passeli, toteaa Raula.

Metsänhoitoyhdistyksen Kari Laiho on mielissään hankkeesta ja on mukana järjestelyssä.

– Torille kuusi sopii ja tarvitaan. Nyt on myös tilaisuus saada hankalaksi käyvä pihakuusi pois huolta aiheuttamasta. Pihakuusien kanssa kannattaa yleensäkin olla tarkkana. Kuusi voi helposti lahota ja olla vaaraksi rakennuksille, rakennelmille ja ihmisillekin.

Laiho kehottaakin ilmoittamaan torille mahdollisesti kelpaavista kuusista.

– Käyn niitä etukäteen katsomassa ja arvioimassa mahdollisen torikelpoisuuden. Jos käy niin, että taajamasta ei puuta löydy, niin sitten haetaan kauempaa kyliltä ja metsistä.

Kaupunki ei maksa torikuusesta hintaa. Kaatolupa toki myönnetään, jos puusta voi olla vaaraa. Kuljetuksen torille kustantaa LC-Laitila. Tärkeää on myös, että kuusen lähelle pääsee kuljetuskalustolla.

– Joulun hengessä tässä mennään, toteaa Raula.

Kuusiehdokkaat voi ilmoittaa 21.11. mennessä Kari Laiholle mieluiten sähköpostitse kari.laiho@mhy.fi tai soittamalla 0440 722 070. Kuusesi voi olla torilla tänä jouluna tai jonain seuraavana jouluna iloa ja tunnelmaa luomassa.