Valmet Automotive valmistaa Salossa Volvon lataushybridien akkuja

0
Volvon akkujen teolla on Valmet Automotivelle suuri työllistävä vaikutus.

Valmet Automotive valmistaa Salon akkutehtaalla ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90-lataushybrideihin.

– Akkujen tuotanto on jo aloitettu, ja sen työllisyysvaikutus on merkittävä, autotehtaalta kerrotaan.

Volvo Cars on Valmet Automotiven ensimmäinen julkistettu akkujen autoteollisuusasiakas, ja se liittyy Valmet Automotiven syyskuun alussa julkistamaan valmistussopimukseen,

Salon akkutehtaan äskettäinen laajennus palvelee nimenomaan Volvon kanssa tehtyä valmistussopimusta. Akkutehdasta laajennettiin 3 500 neliömetrillä, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä.

– Laajennus mahdollisti uuden tuotantolinjan rakentamisen, ja samalla huomioitiin kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet.

Volvon valmistussopimuksen myötä Salon akkutehtaan tuotanto laajenee korkeajänniteakkuihin.

– Valmet Automotive kokoaa ja koteloi Volvolle akkupaketteja, jotka ovat asennusvalmiita komponentteja autonvalmistukseen.

Salossa valmistetaan ajoakut Volvon kaikkiin Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettaviin 60-ja 90-sarjan lataushybrideihin.

– Suomen suosituimmat lataushybridit ovat parempia kuin koskaan ennen, ja on mahtavaa, että niissä on kotimainen kädenjälki, toteaa Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvon korkeajänniteakut valmistetaan Valmet Automotiven suunnittelemalla, edistyksellistä teknologiaa sisältävällä tuotantolinjalla. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

– Volvo on yksi autoteollisuuden suunnannäyttäjistä, ja sähköistymisen murroksessa me jaamme saman näkemyksen liikenteen tulevaisuudesta. Olemme ylpeitä voidessamme kumppanina tukea Volvon matkaa kohti sähköistä liikennettä, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.