Yhdessä laulaminen tekee hyvää

0
Bolero-kuoro esiintyi marraskuussa Attendo Joenrinteessä. Kuoroa johtaa Jari Aaltonen, säestäjänä Jukka Vehmas.

– Lauluharrastus opettaa oikeaa hengitystekniikkaa ja äänenmuodostusta. Laulu pidentää ikää, Bolero-kuoron kuoronjohtaja Jari Aaltonen perustelee sitä, miksi kannattaa liittyä mukaan.

Bolero on Vakka-Suomen kansalaisopiston ryhmä, joka kokoontuu harjoituksiin Kappelimäen koulussa joka tiistai ja käy esiintymässä erilaisissa tilaisuuksissa. Näin joulun alla esiintymisiä on Laitilan palvelutaloissa ja Euran joulun avauksessa 27.11.

– Kuoroon voi liittyä kuka tahansa, ei tarvitse edes osata lukea nuotteja. Jos lauluharrastus kiinnostaa, niin voi tulla myös kuuntelemaan ensin ja päättää vasta sitten, liittyykö mukaan.

Kuorossa harjoitellaan parhaillaan uutta ohjelmistoa keväällä pidettäviin vanhanajan iltamiin. Iltamat on järjestetty jo kuutena vuotena yhdessä Laitilan Pelimannien kanssa Laitilan opistotalolla. Viimeksi iltamat pidettiin marraskuussa, poikkeusoloissa.

– Yleensä siellä on ollut tupa täynnä, nyt varmaankin koronan takia myimme vain 60 lippua. Iltamissa on aina erilaista ohjelmaa ja lopuksi tunti tanssia.

Bolero on sekakuoro, joskin naisvaltainen. Aaltonen toivoo, että Laitilassa olisi poikakuoro, jossa pojat kasvaisivat lauluharrastukseen ja liittyisivät myöhemmin aikuisten joukkoon laulamaan. Hän itse on harrastanut kuorolaulua vuodesta 1980 ja kuulunut myös Rauman poikasoittokuntaan.

Palvelutaloissa kuoro on odotettu vieras. Aaltonen on huomannut, että palvelutalojen asukkaat liittyvät mielellään mukaan lauluun.

– Jopa muistisairaat, jotka eivät juuri puhu, voivat hyräillä tuttujen, vanhojen laulujen sanoja.

Bolero-kuorossa on noin 30 laulajaa. Säestäjänä toimii Jukka Vehmas.