Hyvää uutta vuotta Laitila

0

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mitä esimerkiksi vuodelta 2022 voi odottaa?

Omikronmuunnos ainakin yhä jyllää. Tammikuussa uimahalli, kuntosalit ja sisäliikuntatilat ovat kiinni, harrastamme siis ulkoliikuntaa. Sitä olisi ollut luvassa muutenkin, kun lunta tulla tupruttaa.

Tammikuussa pidetään ensimmäiset aluevaalit. Aluevaltuustoon valitaan 79 jäsentä. Jos hyvin käy, Laitilasta valitaan yksi edustaja aluevaltuustoon. Jos vaalipäivänä sataa räntää, vaalitulos voi olla Laitilan kannalta huonompi. Toivotaan siis aurinkoista vaalipäivää.

Alennusmyynnit alkavat verkkaisesti, mutta ei talous siitä taannu. Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist ennustaa Verkkouutisissa, että vuodesta 2022 tulee talouden kasvuvuosi. Kotitalouksilla on koronasäästöjä ja kulutustarpeita ja teollisuuden tilauskirjatkin ovat täynnä.

Töitä Laitilassa on rakentajillekin. Varppeen koululla laitetaan ruokala uusiksi ja kaupungintalolla jatkuu remontti. Kaupunkiin rakennetaan koirapuisto ja skeittipuistokin. Laitilassa on hyvä tunnelma ja huipussaan se on kesäkuussa, kun Munamarkkinat järjestää näyttävät viiskymppiset. Kaupungin täyttää niin valtava juhlapöhinä, että juhlat jatkuvat vielä Jazzkukon aikaankin.

Syksyllä laitetaan taas kerran kädet ristiin ja toivotaan, että jos vihdoin seuraavana vuonna Kasitien risteykselle lankeaisi rahaa. Ministeri vierailee kaupungissa, katselee karttoja ja sanoo, että voihan sitä miettiä. Syksyllä vietetään harjakaiset Fertilexin uudella laitoksella.

Loppuvuodesta kaupunginjohtaja myhäilee tyytyväisenä, kun tilikaudelle arvioitu alijäämä on muuttunutkin ylijäämäksi ja kaupungin asukasluku on kasvanut jälleen 28 henkilön verran. Vuodesta 2022 tulee siis hyvä vuosi.

Teija Uitto