Joulukausi avattiin Laitilassakin

0

Tänä vuonna Laitilan perinteinen joulunavaustapahtuma järjestettiin uudella konseptilla. Esimerkiksi jouluvalot syttyivät aiemmasta poiketen jo aamuhämärissä kello yhdeksän aikaan ja jouluvalojen alle levittäytyneillä joulumarkkinoilla oli monenlaista kojua ja myyjää.

Aiemmin joulunavaustapahtuma oli kestoltaan lyhyempi ja tapahtuman kulmakivinä olivat joulupukin ja -muorin esiintyminen, jouluvalojen sytytys sekä ilotulitus. Varsinaista markkinatunnelmaa ei oikeastaan ollut.

Nyt torilla oli monenlaista ohjelmaa pitkin päivää ja joulumarkkinat kestivät aamuyhdeksästä iltakuuteen. Osa tapahtumaan osallistuneista piti markkina-aikaa liian pitkänä, osa taas oli hyvillään, kun väki ei pakkautunut samaan aikaan torille, vaan ihmisiä osallistui tapahtumaan tasaisemmin pitkin päivää. Korona-aikana väljyys tuntui monesta turvalliselta.

”Monelle joulukausi alkaa juuri kotikaupungin joulunavauksesta.”

Uutta oli myös se, että Laitilan tori sai joulukuusen. Markkinaväen keskuudessa kauniin tunnelman torille tuonutta kuusta ihasteltiin – ja koska Laitilassa on totuttu virallisen joulupuun valaistusta kommentoimaan, niin puheenaiheeksi nousivat myös uuden kuusen valot. Osa piti valaistusta hillityn tyylikkäänä, osa aivan liian vaatimattomana.

Joulunavaus on paikallisten yrittäjien, yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin yhteisponnistus ja tapahtuman ovat kaupunkilaiset omakseen ottaneet. Kunhan järjestäjät ovat saaneet palautteet eri tavoin tapahtumaan osallistuneilta, niin voidaan pohtia, mikä uuden tyylin joulunavaustapahtumassa oli onnistunutta ja mikä vaatii vielä hiomista.

Joka tapauksessa on arvokasta ja kiitoksen paikka, että paikalliset yrittäjät ja kaupunki järjestävät joulunavaustapahtuman kaupunkilaisten iloksi. Erilaisia joulunavaustapahtumia näihin aikoihin riittää, mutta monelle joulukausi alkaa juuri kotikaupungin joulunavauksesta.

Solina Saarikoski
solina.saarikoski@laitilansanomat.fi