Jyske pelasi vieraissa hyvin, kotona heikommin – SM-jatkosarjan avausviikonloppu toi naisille kaksi pistettä

0
Iida Tuomi vastasi sunnuntaina Jyskeen avausmaalista akkrobaattisella suorituksella. Teresa Tapani (9) ratkaisi pelin lauantaina.

Ari Anteroinen

Naisten ringeten SM-jatkosarjan sijalta neljä aloittamaan päässyt Laitilan Jyske pelasi viikonloppuna kaksi peliä. Lauantaina oltiin Espoon vieraina ja peli meni jännäksi, sillä maalein 4–5 Jyskeen voittoon päättyneen ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 57.33. Tuolloin Teresa Tapani sai tehtyä riemastuttavan voittomaalin. Muista laitilalaisten osumista vastasivat Taru Kylä-Kaila, Fanni Elo, Maria Elo ja Iida Tuomi.

– Pelattiin ja taisteltiin rähinällä ja rennolla meiningillä ekan kerran Espoo tällä kaudella nurin, kommentoitiin joukkueen toimesta sosiaalisessa mediassa.

Sunnuntaina oli vuorossa kotipeli Helsinki Ringetteä vastaan. Samanlaista fiilistä kuin lauantaina ei enää kuitenkaan saatu, eikä pelistä jäänyt paljoakaan jälkipolville kerrottavaa. Helsinkiläiset hoitivat homman tylysti 2–5.

Sunnuntaina Iida Tuomi ja Fanni Elo lisäsivät kumpikin maalitiliään osuman verran.

– Mitä nyt siitä maalista voi sanoa? Maali! Maaleja on aina kiva tehdä, sitten kun niitä vaan alkaa tekemään, Tuomi kommentoi.

Rinkula meni palkitun Mona Rytkosen selän taakse, vaikka Tuomi menetti tilanteessa tasapainonsakin.

Valmentaja Marlena Kuusisto ei sortunut turhiin selittelyihin tappion jälkeen.

– Kaveri oli parempi. Meillä oli sellainen renkaallinen varmuus ja keskialueen ylittäminen tänään tosi vaikeaa. Ei pystytty vastustajan tekemiseen vastaamaan, Kuusisto näki.

Taru Kylä-Kaila oli lauantain jälkeen pudonnut kokoonpanosta, eikä Jyske saanut kolmea ketjua kokoonpanoon.

Ensi lauantaina Laitilaan saapuu vieraita Lahdesta.

– Toivotaan, että kaikki ovat terveitä ja pääsemme pelaamaan ehjillä kentällisillä. Nyt tiedetään mitä treenataan. Toivottavasti ensi lauantaina kaksi pistettä jää tänne, Kuusisto naulasi.