Jyskeen kiekkoilijoiden vire katosi Huittisissa – Sarja on nyt puolivälissä

0
Arkistokuva: Jori Liimatainen

Varsinaisella peliajalla häviäminen on ollut ilahduttavan harvinaista tällä kaudella. Tappiot ovat myös olleet pienen marginaalin pelejä, mutta Huittisissa tuli odottamaton tappio ja vielä selkein lukemin. Jäähyrikas toinen erä söi parhaan terän Jyskeen tekemisestä ja kotijoukkue Lauttakylän Luja kiiti 6–2 voittoon.

Pelin alku ei viitannut hankaluuksiin. Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli Jyskeen avausmaali pelin kolmannella minuutilla. Nico Juvonen ja Mikko Kaunisto ahersivat maalipaikan Jani Kiiskelle, joka laittoi verkot tötterölle.

Toisessa erässä oltiin lämpimissä tunnelmissa. Äijää paukkasi vaihtoaition vastapäätä olevassa boksissa jatkuvasti ja tasavoimin pelattiin vain muutamia minuutteja. Luja onnistui kerran ylivoimalla ja kerran tasavoimalla johtaen 2–1 ennen viimeistä erää. Jyske joutui pelaamaan pitkään kahden miehen alivoimalla, mutta isännät eivät tätä hyödyntäneet.

Kolmannen erän startti oli synkkä. Kolme maalia omiin vajaassa kahdessa minuutissa, ja peli oli käytännössä ohi. Juvonen (Kiiski, Nico Peltonen) kavensi 5–2:een, mutta tämä jäi laihaksi lohduksi. Jyske haki riskillä kavennusta ottamalla maalivahdin pois jo neljä minuuttia ennen loppua. Minuutin painostus päättyi kuitenkin Lujan kuudenteen maaliin ja viimeiset minuutit pelailtiin pois loppusummeria odottaen.

Jyske on nyt kolmantena 24 sarjapisteellä. Eroa Paimion Hakaan on kolme pistettä. Tosin Haka on pelannut yhden matsin enemmän.

Sarja on nyt puolivälissä eli 12 runkosarjamatsia on vielä jäljellä. Lauantaina palataan tuttuun kotikaukaloon. Toiseksi viimeisenä oleva LuKi-82 (Luvia) on saalistanut kymmenen pistettä ja saapuu altavastaajana Jyskeen vieraaksi. Koitos alkaa kello 16.30.

Tehopisteet ovat laitilalaisilla jakaantuneet mukavan tasaisesti ja maalinteko ei lepää yksittäisten pelureiden harteilla. Jani Kiiski ja Konsta Kerttula ovat joukkueen pörssikärjessä 13 tehomerkinnällä. Pinnan vähemmän ovat keränneet Aleksi Valla ja Toni Nieminen.

Kotipelin jälkeisenä päivänä Jyske matkustaa PKS:n vieraaksi. Tämän jälkeen vetäydytään joulutauolle ja pelit jatkuvat 8. päivä tammikuuta.