Jyskeen pesäpallolle 23 000 euroa koronatukea

0
Avustusten tavoitteena on korvata pandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Arkistokuva: Lennart Holmberg

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen myönsi liikunta- ja urheiluseuroille tukea lähes kolme miljoonaa euroa. Avustusten tavoitteena on lievittää koronapandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Avustamisessa painopisteenä ovat lasten ja nuorten harraste- ja tavoitteellinen toiminta seuroissa. Laitilan Jyske pesäpallo ry sai tukea 23 000 euroa.

Avustusta kohdennetaan aikavälillä kesän aikana aiheutuneisiin tappioihin mutta kuitenkin korkeintaan 70 prosenttia tappioista.

– Korona vaikuttaa edelleen monella tavalla seurojen toimintaan: harrastajamäärien laskun lisäksi taloudellinen ahdinko jatkuu, vaikka seurat tekevät aktiivisesti sopeutustoimia selvitäkseen juoksevista kuluista ja kaikista kustannuksista. Tämän vuoden toisella korona-avustuksella pystymme tukemaan monimuotoista suomalaista seuratoimintaa. Avustusta saavat tarpeisiinsa yhtä lailla pienet kuin suuret liigatason seurat, ministeri Kurvinen toteaa.

Pienin myönnetty avustus on 500 euroa ja suurin 60 000 euroa. Perusteluna alle tuhannen euron avustusmyönnölle on pienten seurojen tarpeista lähtevä avustaminen.