Kaupunki järjestämässä nopealla aikataululla uusia pop up -rokotustilaisuuksia – Seuraava rokotetilaisuus sunnuntaina Laitilan terveyskeskuksessa

0
Lasten ja nuorten rokotuksia vauhditetaan.

Laitilaan suunnitellaan nopealla aikataululla pop up -rokotustilaisuuksia. Taustalla on sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurun (sd) ja ministeriön vetoomus rokotusten jouduttamiseksi. Rokotustahdin kiristäminen ei siis liity viime päivinä heikentyneeseen koronatilanteeseen vaan se laitettiin alulle jo ennen kuin tiedettiin Laitilan kasvavista tartuntamääristä.

Tavoitteena on saada kolmansia rokotusannoksia nopeasti iäkkäille ja muille riskiryhmäläisille. Myös rokotekattavuuden kasvattaminen on terveyskeskuksen tiedotteen mukaan ensisijaisen tärkeää.

– Näillä toimilla pyrimme ensisijaisesti ehkäisemään vakavia sairaalahoitoa vaativia tautimuotoja sekä koronaan liittyviä kuolemia, terveyskeskus tiedottaa.

Laitilassa on muuta maata heikompi rokotuskattavuus. Koko maan rokotuskattavuus kolmansien rokotus osalta on 11,5 prosenttia, kun taas Laitilassa kolmannen annoksen on saanut vain 8,7 prosenttia. Myös toisen annoksen saaneiden osuus rokotettavista on Laitilassa viisi prosenttiyksikköä alhaisempi kuin maassa keskimäärin. Laitilassa on rokotettu 78,1 prosenttia yli 12-vuotiaista. Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoihin.

Kaikki edellä mainitut prosenttiosuudet koskevat yli 12-vuotiaita, koska sen nuorempia ei ole vielä rokotettu.

Seuraava rokotustilaisuus on tulevana sunnuntaina 19.12. kello 12-18 Laitilan terveyskeskuksessa. Tilaisuudessa on mahdollista ottaa ensimmäinen ja toinen rokote. Ensimmäisen rokotuksen ottajille tarjotaan elokuvalippu. Kolmansia rokotuksia on tarjolla yli 50-vuotiaille sekä alle 50-vuotiaille riskiryhmäläisille.