Kirkkoherran joulutervehdys: Älkää pelätkö

0

Viime joulun tapaan myös tänä jouluna elämme poikkeusaikaa. Erilaisista rajoitteista huolimatta joulu saapuu kuitenkin. Mieliä herkistäviä ja aitoa joulun tunnelmaa tuovia kauneimpia joululauluja on päästy laulamaan useampaan otteeseen.

Joillakin työpaikoillakin on päästy viettämään pienimuotoisia joulujuhlia. Kodeissa koetaan läheisten kanssa – poikkeusoloista huolimatta – yhteyttä. Laitilan kirkossa pidetään joulukirkot perinteiseen tapaan jouluaattona kello 16, jouluyönä kello 23 sekä joulupäivän aamuna kello 7.

Vaikka joulukirkkojakaan ei olisi, on vielä jotakin syvempää ja pysyvää: jouluevankeliumi. Monenlaiset kysymykset tuntuvat mielissä. Milloin nämä rajoitteet päättyvät? Mihin tämä maailma on menossa?

Kodeissakin on monenlaista hämmennystä. Tähän kaikkeen enkelin sanat rohkaisevat meitä: ”Älkää pelätkö!” Jumalalla on tulevaisuus hallussaan ja tiedossaan.

Joulu muistuttaa meitä seimen ihmeestä: Vapahtaja tuo meille tulevaisuuden ja toivon. Itse Jumala tuli seimeen avuttoman pieneksi vauvaksi, toisten avusta riippuvaiseksi. Jumala voi auttaa meitä heikkoja, koska Hän itse on kokenut ihmisen osan. Jeesus tuo valon juuri pimeän hetken keskelle.

Tänä vuonna Laitilaan on muuttanut ilahduttavasti uusia ihmisiä. Eri kansallisuuksiakin täällä on monia, erityisesti ukrainalaisia ja virolaisia.

Joulun sanoma tuo eri kansallisuuksien ja erilaisten ihmisten välille yhteyden. Seimen luona kohtaavat toisensa niin musta kuin valkoinen tietäjä.

Seimen luona nähdään niin köyhiä paimenia kuin rikkaita tietäjiä. Seimen luona löydämme yhteyden yli kaikkien rajojen. ”Teille on syntynyt Vapahtaja!”

Jeesus opettaa meitä olemaan inhimillisiä ihmisiä toinen toisellemme. Kaikki maahanmuuttajat, alkuperäiset laitilalaiset, niin hyvinvoivat kuin huolien kanssa kamppailevat, meitä yhdistää yksi ja sama Vapahtaja! Hän opettaa meitä arvostamaan toinen toisiamme ja näkemään toinen toisemme Jumalalta tulevina lahjoina.

Petri Laitinen

Kirkkoherra

Laitilan seurakunta