Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisen kriteereitä yhtenäistettiin Laitilassa – Maksukäytäntö muuttuu

0
Arkistokuva.

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi lapsiperheiden kotipalvelun hinnanmuutoksen sekä uuden soveltamisohjeistuksen, joka astuu voimaan ensi vuoden alusta.

Tällä hetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan lapsiperheet maksavat enintään kahden tunnin käynnistä 12,60 euroa, enintään neljän tunnin käynnistä 20 euroa ja koko päivän palvelusta noin 40 euroa.

Jatkossa kaupunki perii jokaiselta alkavalta tunnilta 12,60 euroa.

Lapsiperheiden kotipalvelu on tilapäivästä. Sitä tarjotaan maksimissaan 4–6 kuukautta, 1–3 käyntiä viikossa ja 2–3 tuntia kerrallaan.

Kyseessä on ennaltaehkäisevä palvelu. Sitä on mahdollista saada sellaisissa tilanteissa, joissa vanhemman toimintakyky on tilapäisesti alentunut eikä perheellä ole lähiverkostoja.

Lapsiperheiden kotipalvelulla tarkoitetaan perheen kotona tehtävää työtä, joka tukee perheen arjessa selviytymistä. Se voi olla lastenhoitoa ja kodinhoidollisia tehtäviä perheen tarpeiden mukaisesti.

Palvelua voidaan myöntää esimerkiksi äkillisen lapsen tai vanhemmat sairastumisen jälkeen, raskauden loppuvaiheessa tai vanhemman akuuttiin uupumukseen.

Sitä ei myönnetä pelkäksi siivousavuksi, äkillisissä sairastumisissa, joissa vanhemmalla on oikeus jäädä kotiin hoitamaan lasta, kotona tehtävän etätyön, opiskelun tai harrastuksen vuoksi tai pelkkään parisuhteen hoitoon.